26.04.2023 - 15:42
|
Actualització: 26.04.2023 - 17:46
La CUP proposa a ERC, Junts i En Comú Podem de tornar a registrar al parlament la llei catalana que regula el preu de l’habitatge, que va ser suspesa per Tribunal Constitucional espanyol (TC). En conferència de premsa, la portaveu del secretariat nacional, Maria Sirvent, ha explicat que volen que la norma es torni a votar al ple tenint en compte que els impulsors de la llei espanyola que es votarà dijous al congrés espanyol, PSOE i Podem, asseguren que la norma estatal no limita les administracions autonòmiques. “La llei catalana ens permet demostrar que el 52% del suposat independentisme i el 80% del sobiranisme serveix per garantir drets i defensar una regulació efectiva dels lloguers i no per fer anuncis electorals”, ha afegit Sirvent.
La CUP ha explicat que ja ha fet arribar la seva proposta de tornar a votar la llei catalana d’habitatge als partits que li van donar suport inicialment: ERC, En Comú Podem i Junts. De moment, asseguren que les respostes que han obtingut és que estan oberts a parlar-ne. “Hi confiem. No concebríem que les forces que hi van donar suport ara no li donin”, ha dit.
Sirvent també s’ha dirigit al PSOE. Segons ha dit, en cas que la llei catalana es torni a votar al parlament, el partit de Pedro Sánchez “tindrà l’oportunitat de demostrar si està a favor de regular el preu dels lloguers o si la llei espanyola ha estat un mer anunci electoral”. Així mateix, ha dit que la CUP no entendria que hi hagués “cap retrocés” respecte al text de la llei que es va aprovar a la cambra catalana el setembre del 2020. PSC, Ciutadans i PPC hi van votar en contra.
Pel que fa a la llei espanyola que es votarà dijous al congrés, la CUP considera que és insuficient i que suposa el “cavall de Troia del PSOE perquè l’habitatge continuï en mans del mercat”. La diputada de la CUP Montserrat Vinyets ha afegit que la norma és una “catifa vermella” per a les grans empreses perquè entrin al mercat del lloguer de l’habitatge.
“Les liberalitzacions no solucionen el problema de l’habitatge. El problema no és la falta d’habitatge sinó l’acaparament d’habitatge en diferents actors. I aquesta llei no acaba amb aquest acaparament”, ha argumentat.