02.04.2019 - 08:45
|
Actualització: 02.04.2019 - 14:49
La brigada d’informació de la policia espanyola va provar d’infiltrar un talp a la direcció de la CUP l’any 2017 per a tenir accés a informació dels preparatius del referèndum de l’1-O, segons que explica la Directa. L’agent que ho va intentar responia al nom inventat de ‘Jordi’ i dirigia els ‘funcionaris intervinents d’investigació’, que es van encarregar d’obtenir informació sobre la votació.
El fiscal Javier Zaragoza de l’Audiència espanyola mantenia un contacte permanent amb la Guàrdia Civil i la policia espanyola i els instava a accelerar les investigacions. L’abril del 2017 un dels comissaris de la Brigada Provincial d’Informació (BPI) de la prefectura superior la policia espanyola a Catalunya, amb número de placa 74.977 i que respon a les inicials I.M.A., va posar-se en contacte amb en Marc, que no és militant de la CUP, amb un SMS. L’agent estava a les ordres del comissari en cap 18.564 de la BPI que justament avui declara com a testimoni en el judici contra el procés.
Segons la Directa, en Marc ja coneixia el policia perquè ja l’havia detingut i interrogat abans. En Marc i l’agent van quedar per dinar i va ser quan el policia li va oferir que treballés per a ells. ‘Necessito informació del referèndum, necessito algú que m’informi de tot allò que passi a la CUP, no a qualsevol territorial sinó a la cúpula, entre la gent que es mou a prop de David Fernàndez‘, li va dir. L’agent li va oferir una quantitat econòmica per aquesta feina però en Marc ho va refusar.
Aquesta informació s’ha fet pública coincidint amb la declaració al Tribunal Suprem espanyol del comissari en cap de la brigada d’informació de la prefectura superior de la policia espanyola a Catalunya durant l’1-O. L’agent ha dit que part de la propaganda del referèndum sortia de la seu de la formació. ‘Quan les nostres unitats es van presentar a la seu de la CUP van ser encerclats amb una actitud violenta, van rebre cops i llançament d’objectes’, ha dit.