13.12.2022 - 12:38
|
Actualització: 13.12.2022 - 12:46
El Departament de Cultura del govern català ha publicat la resolució de la línia de subvencions a la producció de sèries audiovisuals de ficció. Per primera vegada, tota la subvenció anirà íntegrament a finançar projectes que es rodaran en català, un requisit fixat per a fomentar la producció audiovisual en llengua catalana. Cultura destinarà 1,5 milions d’euros a cada producció, de manera que invertirà 7,5 milions d’euros en total. A banda del finançament públic, totes les sèries seleccionades han reunit prou finançament per superar els 4 milions d’euros, un pressupost per a ser més ambicioses i competir en igualtat de condicions al mercat audiovisual europeu.
Les cinc sèries seleccionades són les següents:
El mal, un enjòlit situat a la Barcelona del confinament pandèmic. La sèrie seguirà dos agents dels Mossos d’Esquadra que s’enfronten a un assassí en sèrie. Està dirigida per Oriol Paulo i té com a guionistes Lluís Azarazo, Guillem Cisneros i Maria Jaén. És una producció de Mediaproducción SLU.
Ravalejar mostrarà la lluita dels propietaris d’un restaurant de tota la vida al barri del Raval de Barcelona que lluiten contra els compradors de l’edifici on tenen el local. Serà dirigida per Pol Rodríguez i Isaki Lacuesta i tindrà el guió de Justin Webster, Pol Rodríguez, Alfred Pérez-Fargas, Roger Danés i Isa Campo. La proposta és una producció d’Arcadia Motion Pictures SL.
La tercera sèrie seleccionada és Pubertat, co-produïda per Distinto Films SLU, Corte y Confección de Películas SL i Uri Films, SL. Serà un drama coral entorn d’una acusació d’abús sexual en un entorn rural de la demarcació de Tarragona. Serà dirigida per Letícia Dolera i guionitzada per ella mateixa i Almudena Monzú.
Això no és Suècia, de Nanouk Films SL, mostrarà una família que es trasllada a Vallvidrera, a la serra de Collserola, cercant una vida millor per a les filles. Allà, però, no trobaran el que buscaven. La sèrie compta amb Mar Coll com a directora principal i Aina Clotet, Cèlia Giraldo i Sara Fantova com a co-directores. Els guionistes seran Valentina Viso i Dani González.
Per últim, s’adaptarà el llibre de Jordi Amat El fill del xòfer, sobre l’ascens fins a director de TV3 del periodista Alfons Quintà vist per dos joves periodistes que fan un reportatge sobre els trenta anys de TV3. Tindrà Isaki Lacuesta de director i guionista, un text que també han escrit Cristóbal Garrido i Isa Campo. Serà una co-producció de Zeta Audiovisual SAU i On Cinema 2022 AIE, i tindrà el mateix títol que el llibre.
Enguany hi ha hagut un gran augment de la línia de finançament per a la producció de sèries en comparació amb el de l’any passat, quan es van repartir 2,8 milions d’euros. A més, també s‘ha establert com a requisit que la sèrie sigui en versió original catalana i s’ha elevat l’import màxim de concessió, que ha passat de 400.000 euros públics a 1,5 milions d’euros per sèrie.
En global, el Departament de Cultura ha augmentat fins a 40,5 milions d’euros les aportacions que l’Institut Català de les Empreses Culturals ofereix al conjunt del sector.