01.04.2020 - 21:50
|
Actualització: 02.04.2020 - 18:56
La cuina ha esdevingut una de les activitats més populars per a fer durant el confinament. Ja no hi ha excusa per a no provar de fer aquella recepta que requereix la paciència i l’estona que no tenim mai o per a cuinar els plats habituals amb més cura i elaboració. Per això, molts xefs reconeguts i cuiners de restaurants de tot el país s’han animat a compartir les seves receptes a les xarxes. Us oferim un recull de perfils que donen trucs i consells per a millorar els plats o idees per a innovar els menús.
Nandu Jubany
Aquests dies, el reconegut cuiner Nandu Jubany comparteix al seu perfil d’Instagram receptes de cuina tradicional i altres de més elaborades. Als vídeos ensenya com cuinar mongetes seques amb cansalada, fideus a la cassola, ensalada russa, macarrons a la bolonyesa, pollastre a l’allada i també postres, com ara flam, lioneses i plàtan al rom.
https://www.instagram.com/p/B-ZpVrOKt5q/
La Cuina de l’Empordanet
Aquest col·lectiu de cuiners de restaurants de l’Empordà comparteixen cada dia a la seva pàgina de Facebook vídeos de receptes, com ara bunyols de coliflor amb sèsam, brou casolà i arròs de calamar, costella de porc i gambes de Palamós.
https://www.facebook.com/CuinadelEmpordanet/videos/3082583945126644/
Restaurant Capicua
El restaurant de Cerdanyola del Vallès també publica a Twitter receptes fàcils de fer. Entre més plats, ha ensenyat com fer salsa de tomàquet per a una bolonyesa i preparar un plat de coliflor gratinada amb bacó.
El Ferrer de Tall
La Maria Nicolau és cuinera del restaurant el Ferrer de Tall a Vilanova de Sau. Al seu perfil de Twitter ensenya a cuinar diversos plats, per exemple, rosquilles, una bona recepta per fer amb nens.
Dia 17: Farem una espatlla de xai rostida al forn 🐑 i parlarem del xai, compartirem idees, i aplicarem un truc molt xulo per convertir un forn trasto qualsevol de casa en una càmera de vapor.
Avui anirem a poc a poc i xerrarem un rato fent un cafè…#bondia pic.twitter.com/OTo7iD5GxX— Maria Nicolau (@MAlbercocs) April 1, 2020
Tasta’l d’ací
Aquesta plataforma proposa de compartir a les xarxes receptes de cuina valenciana. A Twitter, ensenyen com fer, per exemple, les coques tradicionals, com la de pasta de pa i la coca amb tonyina d’Alacant.
Receptes de coques valencianes per a fer a casa!
Hui, la famosa coca amb tonyina d'Alacant. 👨🍳👩🍳Esta coca de l'Alacantí, tan típica per Fogueres té una pasta molt curiosa a l'hora de fer-la i a l'hora de tastar-la. pic.twitter.com/Gw60FMyTLo
— Tasta'l d'ací (@tastaldaci) March 25, 2020
Deviteca Espai Gastronòmic
Aquest restaurant de l’Hospitalet de l’Infant penja cada dia al seu perfil de Facebook vídeos de receptes per a fer a casa. Pollastre a la cassola, ous al plat amb patates fregides, trinxat de col i patata, galetes de mantega integral són alguns dels plats que proposa per a aquests dies de confinament.
Les Voltes de Sant Sebastià
En Jan Fargas és cuiner d’aquest restaurant de Moià i comparteix les seves ‘receptes de confinament’ a Twitter. Primer fa un piulet amb el vídeo, on ensenya, per exemple, una crema de carabassa, i tot seguit fa un fil de piulets explicant els passos a seguir per a cuinar el plat.
📣Receptes de confinament👨🏻🍳
⬇️Avui dimecres toca un plat d’aquí, baiaton de col i patata⬇️
Ingredients:
– Col
– Patates
– Cansalada
– All
– Oli pic.twitter.com/l3OC3b4WVY— Jan Fargas Gallés (@janfargas) April 1, 2020
Arka Restaurant
El xef osonenc Jordi Arumí comparteix a Instagram i amb tocs d’humor tot de receptes per a fer a casa. Al seu compte podreu trobar receptes com l’allioli de mel i una paella.
https://www.instagram.com/p/B-PKXcEKxDS/
Miquel Calent
Aquest xef mallorquí comparteix a Instagram receptes de cuina tradicional. La curiositat és que de vegades ensenya com fer el plat en directe al seu perfil, de manera que podeu cuinar-lo a la vegada amb ell. Un dels plats que hi trobareu és l’aguiat de pop, que és un estofat de pop amb patates.
https://www.instagram.com/p/B-cS9FiDmK_/
La Cuina del Barbut
En Pol Calderer és un cuiner del berguedà apassionat pel seu ofici. Just abans del confinament, havia començat aquest projecte al compte d’Instagram la Cuina del Barbut. Hi penja receptes ràpides, i també hi comparteix històries i curiositats de la cuina. A més, té una secció més humorística on parla de fruites i hortalisses.
Institut municipal de Mercats de Barcelona
L’IMMB ha recuperat al seu canal de YouTube receptes que ja havien publicat amb anterioritat. Amb les etiquetes #Joemquedoacasa i #demercat, hi trobareu les indicacions per poder fer un arròs de bacallà amb verdures, un brou de peix o un caneló de carabassó amb mascarpone.
Catalunya Cuina
Finalment, la web de Catalunya Cuina també dedica un espai especial amb receptes per a fer durant aquest confinament. La web permet als usuaris d’escollir el nivell de dificultat de les receptes i també la durada i la mena de plat que volen fer.