Cuinar, cantar i ballar

  • ‘Els músics també mengen’ (Ara Llibres), un llibre de receptes del cuiner Pere Cardona, a partir de les cançons d’una vintena de grups i músics catalans

VilaWeb
Montserrat Serra
02.07.2016 - 10:11

Pere Cardona és cuiner i des de fa cinc anys posa gust a algunes de les cançons dels grups més coneguts del panorama musical català: d’Anna Roig a Albert Pla, d’Adrià Puntí a Quimi Portet, de Manel a Pepet i Marieta, de Roger Mas a Sanjosex. Explica Cardona que té més de 250 plats concebuts a partir de les composicions musicals de grups de pop i rock català de tot l’àmbit dels Països Catalans. I d’aquest rebost tan ben assortit n’ha tret vint-i-set receptes, que són les que aplega en el llibre ‘Els músics també mengen’ (Ara Llibres). A més, el llibre incorpora un codi QR que permet accedir a la llista de Spotify de totes les cançons que han inspirat els plats, per poder-les escoltar i ballar mentre cuines.

La cançó ‘Que bé, ser aquí’ d’Anna Roig i L’ombre de ton chien sonarà a l’hora de preparar uns carbassons farcits amb brandada de bacallà i salsa de pebrot del piquillo. La cançó ‘Fàcil’ del grup Oques grasses sonarà per fer el caneló d’ànec amb pressecs de vinya. El tema ’Tinc una bèstia dintre meu’ de Quimi Portet, per fer un pollastre amb escamarlans. O el conill amb xocolata, que sonarà amb la cançó ‘I love you’ de Nyadú. I encara una altra: la cançó ‘Senyor de l’enreneu’ de Pirat’s Sound Sistema amenitzarà el procés d’elaboració de les mandonguilles amb ous de guatlla i salsa de trompetes de la mort.

Cada tàndem de cuina musical és argumentat per Pere Cardona, que explica la relació que té amb les cançons de cada grup que ha triat. També ha aconseguit que bona part dels músics li expliquin quin valor donen a la relació entre música i cuina. I així descobrim que l’estudi de gravació d’Albert Pla es troba dins la cuina; que Quimi Portet escriu cançons mentre un sofregit va fent xup-xup per al dinar; i Névoa recorda que, dedicant-se al fado, la relació entre cuina i música és directa, perquè les anomenades cases de fados portugueses són restaurants.

Adrià Puntí també pren el sofregit com a element i diu: ‘Alhora que fas un sofregit per fer un bon plat, amb la música, per fer la cançó, també has de fer un bon sofregit; dependrà del sofregit que el plat sigui bo, igual que la cançó.’ I Josep Bordes de Pepet i Marieta explica que una vegada la gent del Pallars li van demanar de compondre una cançó a partir d’una recepta, ‘Corder xisqueta amb cruixent de nous’.

1896_els-musics-tambe-mengen_img

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor