07.07.2022 - 17:59
|
Actualització: 07.07.2022 - 22:31
El Sant Pau, l’antic restaurant de Carme Ruscalleda a Sant Pol de Mar (Maresme), reobre demà de la mà del seu fill, Raül Balam Ruscalleda, associat amb Murilo Alves Rodrigues. Tindrà un altre nom, Cuina Sant Pau, i tindrà una carta amb uns preus més assequibles que el seu predecessor.
Balam defineix el nou projecte com a més casual i que permet de compartir els plats. Serà, diu, un concepte “més relaxat”. Tot i això, la intenció és no perdre la identitat del segell Ruscalleda. “La filosofia serà la mateixa: respectar el producte i l’estació de l’any”, explica Balam.
En aquesta aventura, el també xef del restaurant Moments de Barcelona estarà acompanyat per Murilo Rodrigues, amb qui Balam ja comparteix el projecte del restaurant El Drac de Calella. De fet, la decisió de reobrir el Sant Pau la van prendre tots dos l’hivern passat, durant un rodatge a l’establiment en què participava Carme Ruscalleda. En aquell moment, explica, ja es van mirar la cuina “d’una altra manera”.
La carta inclourà clàssics com els canelons o les croquetes de pollastre que ja es venien a la carnisseria dels Ruscalleda, embrió del primer Sant Pau. I a l’hora dels postres es recupera un dels primers postres del Restaurant Sant Pau de l’any 1988, una crema de llimona que el Cuina Sant Pau servirà en les mateixes copes de l’època. En l’oferta de plats també s’inclouen propostes més ‘casual’ com els bao, de costella de porc o de tàrtar de tonyina; el vellut de tomàquet, o l’arròs caldós a l’estil dels pescadors de Sant Pol.