Cuina de la Neus: Crestes

  • Un plat fàcil de fer i de compartir

VilaWeb
Montserrat Serra
02.07.2016 - 10:43

Ingredients:

Per la pasta:
250 g farina
1 culleradeta de llevat Royal
1 ou
100 g margarina
3 cullerades d’aigua
un polsim de sal

Pel farciment de tonyina:
1 llauna de tonyina mitjana (amb l’oli escorregut)
1 ou dur
2 o 3 cullerades de salsa de tomàquet
50 g olives farcides
una mica de pebrot vermell escalivat

Pel farciment de carn:
100 g carn picada de vedella
100 g carn picada de porc
25 g foie gras
ceba i tomàquet per fer un sofregit

Elaboració:

Per la pasta:
A sobre d’un marbre, posem la farina en forma de volcà i a dins el un polsim de sal, l’ou, la margarina i l’aigua i el llevat. Treballem la pasta fins que quedi fina. Fem una bola i la deixem reposar mitja hora. Després l’estirem amb el rodet, la pleguem per la meitat, la tornem a estirar, repetint el procés un parell de vegades. Aleshores, estirem pasta fins que quedi molt fina. Amb un ‘tallapasta’ o un got gran anirem tallant les porcions de pasta, en forma de cercle, per a cada cresta. En surten per unes dotze.

Per les crestes de tonyina:
Amb la forquilla trinxarem tots els ingredients del farciment. No cal que quedin molt menuts. A cada peça de pasta hi posarem una mica de farciment en un costat, tancarem la cresta i amb una forquilla pitjarem tot el voltant, fent una sanefa.

Per les crestes de carn:
Farem el sofregit amb la ceba i el tomàquet i un cop fet, a la mateixa paella, afegirem la carn per coure. Al final de tot hi posarem el foie gras. A cada peça de pasta hi posarem una mica de farciment en un costat, tancarem la cresta i amb una forquilla pitjarem tot el voltant, fent una sanefa.

Les crestes poden portar altres farciments, per exemple: peix, cabell d’àngel o melmelada. Un cop farcides, fregirem les crestes en oli abundant i ben calent. Després les escorrerem en paper assecant i ja les podrem servir. Les crestes dolces s’acaben amb sucre de llustre per sobre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor