02.07.2016 - 10:43
Ingredients:
Per la pasta:
250 g farina
1 culleradeta de llevat Royal
1 ou
100 g margarina
3 cullerades d’aigua
un polsim de sal
Pel farciment de tonyina:
1 llauna de tonyina mitjana (amb l’oli escorregut)
1 ou dur
2 o 3 cullerades de salsa de tomàquet
50 g olives farcides
una mica de pebrot vermell escalivat
Pel farciment de carn:
100 g carn picada de vedella
100 g carn picada de porc
25 g foie gras
ceba i tomàquet per fer un sofregit
Elaboració:
Per la pasta:
A sobre d’un marbre, posem la farina en forma de volcà i a dins el un polsim de sal, l’ou, la margarina i l’aigua i el llevat. Treballem la pasta fins que quedi fina. Fem una bola i la deixem reposar mitja hora. Després l’estirem amb el rodet, la pleguem per la meitat, la tornem a estirar, repetint el procés un parell de vegades. Aleshores, estirem pasta fins que quedi molt fina. Amb un ‘tallapasta’ o un got gran anirem tallant les porcions de pasta, en forma de cercle, per a cada cresta. En surten per unes dotze.
Per les crestes de tonyina:
Amb la forquilla trinxarem tots els ingredients del farciment. No cal que quedin molt menuts. A cada peça de pasta hi posarem una mica de farciment en un costat, tancarem la cresta i amb una forquilla pitjarem tot el voltant, fent una sanefa.
Per les crestes de carn:
Farem el sofregit amb la ceba i el tomàquet i un cop fet, a la mateixa paella, afegirem la carn per coure. Al final de tot hi posarem el foie gras. A cada peça de pasta hi posarem una mica de farciment en un costat, tancarem la cresta i amb una forquilla pitjarem tot el voltant, fent una sanefa.
Les crestes poden portar altres farciments, per exemple: peix, cabell d’àngel o melmelada. Un cop farcides, fregirem les crestes en oli abundant i ben calent. Després les escorrerem en paper assecant i ja les podrem servir. Les crestes dolces s’acaben amb sucre de llustre per sobre.