Cuba.- L’Ambaixada d’Espanya va fer una visita humanitària al dissident Guillermo Fariñas

  • L'opositor cubà Guillermo Fariñas, en vaga de fam des de fa un mes, va rebre el passat 11 d'agost la visita, "estrictament humanitària", de la consellera política de l'Ambaixada d'Espanya a Cuba, Raquel Gómez-Cambronero, han informat a Europa Press fonts diplomàtiques.

VilaWeb
Redacció
23.08.2016 - 19:36

MADRID, 23 (EUROPA PRESS)

L’opositor cubà Guillermo Fariñas, en vaga de fam des de fa un mes, va rebre el passat 11 d’agost la visita, “estrictament humanitària”, de la consellera política de l’Ambaixada d’Espanya a Cuba, Raquel Gómez-Cambronero, han informat a Europa Press fonts diplomàtiques.

Gómez-Cambronero es va desplaçar al domicili de Fariñas a Santa Clara per traslladar la preocupació d’Espanya pel seu estat de salut i va animar el Premi Sàkharov de Llibertat de Consciència 2010 del Parlament Europeu que abandoni la vaga de fam.

Fariñas va iniciar el passat 20 de juliol una vaga de fam per reclamar que el Govern de Raúl Castro posi fi a la persecució contra els dissidents. Vol que el president cubà digui públicament que els opositors no seran “més torturats, amenaçats de mort” ni se’ls incoaran “causes espúries” ni se li “confiscaran propietats”, segons ha explicat el dissident a l’Observatori Cubà de Drets Humans.

Segons informa Radio Martí, des que va començar la protesta Fariñas també ha rebut les visites a casa seva d’una representació de la nunciatura apostòlica de Cuba, el Bisbe de la Diòcesi de Santa Clara i Sancti Spiritus i de la cap d’Assumptes Polítics i Econòmics de l’Ambaixada dels Estats Units a l’Havana, Dana Brown.

Des de l’Ambaixada a Espanya se segueix amb atenció l’evolució de la protesta de Fariñas, qui als seus 54 anys ha protagonitzat al voltant d’una trentena de vagues de fam contra el Govern.

La que va dur a terme l’any 2010, amb Miguel Ángel Moratinos al capdavant del Ministeri espanyol d’Exteriors, també va rebre la visita d’un representant de l’Ambaixada d’Espanya, tot i que el context llavors era diferent a la situació actual. En aquella ocasió el Govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero li va oferir ser traslladat a Espanya en un avió ambulància en el moment en què el seu estat de salut es deteriorés greument, però ell va rebutjar l’oferta.

Fariñas va abandonar aquella protesta després de 135 dies en vaga de fam i set quan el Govern castrista es va comprometre a alliberar 52 presos polítics de l’anomenada Primavera Negra i permetre que cinc d’ells, en delicades condicions de salut, viatgessin a Espanya.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor