17.06.2016 - 13:22
CASTELLÓ, 17 (EUROPA PRESS)
Castelló en Moviment (CSeM) ha reivindicat la dissolució del Consorci Hospitalari Provincial i la integració de l’Hospital Provincial a la xarxa d’hospitals públics arran de la denúncia de la Conselleria de Sanitat davant de la Fiscalia Anticorrupció per l’existència de factures “irregulars” per valor de 25 milions d’euros amb l’empresa Piaf i Telecso entre els anys 2006 i 2015.
La formació s’ha referit també a l’informe que l’exgerent Rafael Arce ha lliurat a Fiscalia “sobre altres irregularitats, entre les quals consta la contractació pública fraudulenta, la gestió en frau de llei dels recursos humans, o el desviament de crèdits de Conselleria per a pagament de deutes amb proveïdors”.
L’agrupació electoral considera que “ara que la ciutadania anem coneixent què ha passat amb el nostre diners, és hora d’aplicar canvis estructurals”.
CSeM ha explicat que l’Hospital Provincial funciona baix la forma jurídica del Consorci, fruit de l’associació entre la Diputació Provincial i la Conselleria de Sanitat. L’edil de l’agrupació, Anna Peñalver, ha declarat que compartix les afirmacions de l’Associació per la Sanitat Pública (ACDESA), que assenyalen que la suposada trama del Provincial “demostra una vegada més l’inadequat i ineficaç model de gestió del Consorci sanitari”.
A més, Peñalver ha emfatitzat que des de fa un any el seu grup polític es va sumar a la reivindicació d’esta entitat per a demanar la urgència de dissoldre el Consorci i integrar l’Hospital Provincial a la xarxa de l’Agència Valenciana de la Salut.
FETS I RAPIDESA
“Ara fan falta fets i rapidesa en este canvi de gestió, doncs no podem consentir que es vulnerin els drets de la ciutadania en qüestions de sanitat amb un model disfuncional, de gestió opaca i pensat per al benefici de determinats interessos privats”, ha afegit la Peñalver.
La formació ciutadana ha advertit que encara queda per investigar la Fundació de l’Hospital provincial, “una altra entitat opaca dependent de la Diputació”.
“La ciutadania necessita un Hospital que es fonamente en les necessitats assistencials dels pacients, per la qual cosa, partint dels recursos limitats i les necessitats àmplies que tenim, fa falta la integració funcional dins del Servici valencià de Salut i aconseguir que este recurs, gràcies a la depuració de responsabilitats, deixe de ser un camp de batalla polític”, ha indicat.