C’s proposa que el director de RTVV siga qui contracte personal i xifra en fins a 200 milions el cost de la reobertura

  • Demana que la llei no entre en vigor fins que hi haja una resolució sobre l'ERO i creu que la readmissió de treballadors és "inevitable"

VilaWeb
Redacció
04.07.2016 - 16:50

Demana que la llei no entre en vigor fins que hi haja una resolució sobre l’ERO i creu que la readmissió de treballadors és “inevitable”

VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)

El grup de Ciutadans en les Corts Valencianes ha presentat una sèrie d’esmenes a la proposició de llei de la nova Raditelevisió Valenciana perquè siga el nou directe o el Consell Rector de l’ens el que s’encarregue de fer les contractacions mitjançant “processos selectius basats en experiència, mèrits i capacitat” i “tenint en compte l’experiència acumulada i l’haver prestat servicis en la mateixa funció en l’antiga RTVV”.

Alhora, la formació ha demanat “assossec” al Consell amb la reobertura de l’ens públic ja que ha xifrat en fins a 200 milions el que “costarà als valencians” esta recuperació per “les presses” de l’executiu de Ximo Puig.

Així ho han explicat en roda de premsa el diputat de C’s al parlament valencià, Toni Subiela, acompanyat pel portaveu del grup parlamentari, Alexis Marí, qui ha manifestat la seua “preocupació” per les “presses” del Consell a reobrir “a qualsevol preu” la ràdio i televisió valenciana.

Marí ha subratllat en l’aposta de C’s per tindre una RTVV “de qualitat, despolititzada, transparent i sostenible”, però ha incidit que en la Comunitat encara existixen “barracons, no es paga a la dependència i la feina és precari”, pel que ha demanat a l’executiu de Ximo Puig “assossec” fer una anàlisi de la situació per no provocar “una asfíxia econòmica”.

Toni Subiela ha explicat que entre les esmenes hi ha una “essencial” per evitar que la llei entri en vigor fins que hi haja una resolució ferm sobre l’ERO de l’anterior televisió o la Generalitat modifique el pressupost i preveja les despeses derivades de la readmissió dels 1.600 extreballadors.

En este sentit, ha aclarit que “la readmissió ara per ara és inevitable per la nul·litat del ERO o pel delicte de continuïtat d’empresa que suposaria reobrir el ens” i ha recalcat que “el Consell està ocultant a la societat valenciana la informació real sobre esta despesa, que rondaria entre 150 i 200 milions d’euros”.

A més, proposen parcel·lar l’aportació del capital públic per al nou ens amb una inversió mínima del 0,15% del pressupost de la Generalitat però no superior al 0,5% perquè “no torni a sobredimensionar-se l’ens públic que supose un forat de diners públics”. Així, ha xifrat les quanties en com a mínim 25 milions i un màxim de 85 milions, aproximadament.

D’altra banda, han presentat una esmena a la disposició transitòria novena, la de personal de l’antiga RTVV, en què insten que siga el nou director o el Consell rector de l’ens el que decidisca les contractacions, però tenint en quanta als membres dels òrgans de control, amb l’objectiu de “no coartar la capacitat empresarial del nou ens”.

D’esta manera, ha posat èmfasi que es deurà atendre “sempre” als drets de tots els extreballadors de RTVV i no únicament dels quals hagen accedit per un tipus de contracte, “mitjançant processos selectius basats en mèrit experiència i capacitat” i tenint en consideració l’experiència acumulada i l’haver prestat servicis en la mateixa funció en l’antiga RTVV”.

ESBORRANY “AMB DEFICIÈNCIES”

Alhora, consideren que l’esborrany de la norma presenta “deficiències” respecte a les necessitats de les diferents associacions del sector de la discapacitat pel que presenten vuit suggeriments per a atendre les peticions d’este col·lectiu.

D’igual manera, la formació proposa que es modifique el Consell de la Ciutadania perquè, tot i que ha admès que s’ha aprovat amb el seu vot a favor, han valorat que “no és representatiu de la major part de la societat valenciana” perquè “deixa de banda al teixit associatiu de la Comunitat”.

Així, plantegen que este òrgan estiga compost per tres persones propostes per les universitats, altres tres per associacions de consumidors i usuaris, dos membres elegits pel Síndic de Greuges, dos pel Consell Valencià de Cultura, un per Associacions del Tercer Sector, un altre per col·lectius LGTB i un altre per associacions contra la violència de gènere i la Igualtat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor