25.06.2016 - 02:00
Ingredients:
(per a 24 croquetes)
2 manats d’espinacs frescs (o un paquet de congelats)
50 g de mantega
2 cullerades d’oli
100 g de formatge de cabra
25 g de pinyons
60 g de farina blanca
1/4 litre de llet
pebre, nou moscada i sal
I per a l’arrebossat: farina blanca, ou batut i pa ratllat.
Elaboració:
Posem la paella al foc amb la mantega i l’oli. Sofregim els pinyons una miqueta. Els retirem. Amb el mateix oli, sofregim els espinacs tallats petits. Els remenem i hi afegim el formatge de cabra fins que es desfaci. Aleshores afegim els pinyons i la farina, que s’ha d’anar enrossint. És important que la farina no quedi crua. Tot seguit, posem la llet i remenem força estona, fins que la pasta es desenganxi de les parets de la paella. La pasta ha de quedar compacta.
Posem la pasta en una safata i la deixem reposar a la nevera unes quantes hores.
Un cop freda muntem les croquetes: amb una cullera sopera, agafem una porció de pasta i la treballem amb les mans fent la forma. La passem per farina blanca, després per ou batut i finalment pel pa ratllat. En una paella fregim les croquetes amb força oli calent. Amb dues forquilles anem tombant les croquetes perquè quedin daurades de tot arreu.