13.02.2024 - 20:32
|
Actualització: 14.02.2024 - 15:05
La convocatòria d’una oferta de feina del Teatre del Liceu en què no s’exigeix el català com a requisit ha rebut crítiques a les xarxes socials, perquè és una institució de titularitat pública. En l’oferta es demana el coneixement de la llengua castellana i l’anglesa (parlat i escrit), però, en canvi, només es diu que “es valorarà el coneixement del català i d’altres idiomes”. També s’exigeix el domini d’un tercer idioma: l’alemany, el francès o l’italià.
És una oferta laboral per a fer de responsable de projecte de regidoria. Tal com s’especifica, el càrrec correspon, a escala orientativa, a regidors amb àmplia i provada experiència en produccions musicals i d’òpera. “Es responsabilitzarà de les produccions o actes que tingui assignats, garantint-ne el funcionament tècnic, la seguretat, la qualitat requerida i el compliment dels terminis establerts”, es detalla a l’oferta.
El @Liceu_cat, un cop més, perpetua el classisme que l'ha caracteritzat històricament i s'allunya del consens social i transversal de Catalunya.
Oferta de feina sense requisit de català.
Recordeu-ho quan, a l'hora de renovar abonament, sí que us n'enviïn el correu en català. https://t.co/K5KsesvOaP
— Xavier Dengra i Grau (@xavidegr) February 13, 2024
Sou una institució cultural. El català com a requisit per treballar en qualsevol institució cultural, sempre. @cultura_cat
— Roser Mendoza (@Bagdadcafebcn) February 13, 2024
Hauria de ser al revés. Català requisit i castellà mèrit.
— Pompeu Guarner Moll (@PompeuGuarner) February 13, 2024
A la oferta de Treball del LICEU:
S’exigeix el Castellà i anglès (Domini d’un tercer idioma: alemany, francès o italià)
I només es valorarà el coneixement del català i d’altres idiomes
El president d’honor del Patronat, el MHP @perearagones ho permet?? https://t.co/paXAdyiqDf
— David Torrents (@torrents_d) February 13, 2024