28.03.2019 - 11:20
|
Actualització: 28.03.2019 - 13:43
El faristol instal·lat per l’Ajuntament de Barcelona davant de la prefectura de la policia espanyola de la via Laietana que recorda les tortures franquistes ha aparegut cremat. El grupuscle feixista Los de Artós ha reivindicat l’acció a través de Twitter, dirigint-se directament al primer tinent de batllia, Gerardo Pisarello. ‘A Barcelona sempre succeeixen coses molt sorprenents’, han ironitzat incloent fotografies de l’abans i del després amb les etiquetes de ‘Els carrers mai més seran vostres’, ‘Visca la Policia Nacional’ i ‘Visca la Guàrdia Civil’.
La batllessa, Ada Colau, ha avisat que l’ajuntament tornarà a col·locar la placa tants cops com calgui, i més ara que un grup ‘feixista’ l’ha atacat. ‘Ho farem encara amb més convicció i respecte’, ha dit. Colau ha subratllat que haver col·locat aquest faristol ha servit perquè es fessin públics els relats de centenars de víctimes de ‘terribles tortures’ durant el franquisme. Pisarello, per la seva part, ha avisat que és ‘inútil que intentin silenciar la memòria’. ‘Restaurarem la placa i investigarem els responsables’, ha dit, fent referència al ‘grupuscle ultra’ que ha reivindicat l’atac.
Fonts municipals han explicat a l’ACN que ja s’ha demanat una còpia del faristol per tal de reposar-lo. També s’ha donat l’ordre als serveis jurídics per presentar la corresponent denúncia als jutjats, que incorporarà la petició perquè la policia aporti les imatges de les càmeres de vigilància de la prefectura. Los de Artós ja va intentar treure el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona i del Palau de la Generalitat quan encara estaven penjats.
L’Ateneu Memòria Popular ha convocat una concentració de rebuig davant de la prefectura a les 18.00.
👥 Fem una crida a participar en la concentració de rebuig aquesta tarda a les 18 hores al 43 de Via Laietana. Micro obert per a que les víctimes de tortures expressin el seu testimoni i diguin ben ben fort: #AquíEsVaTorturar🌹#CuentaseloAMejias pic.twitter.com/UFQQlR1iVC
— Ateneu Memòria Popular (@Ateneu_Memoria) March 28, 2019