05.09.2021 - 23:26
|
Actualització: 06.09.2021 - 00:36
Passaven pocs minuts de les onze del vespre quan un castell de Caballer calava foc a ‘La Meditadora’, dissenyada per Scif i convertida en forma i volum per l’artista Manolo Martín. Només tenia el cap, els ulls closos i una melena llarga. I una nova ferida causada pels aiguats de la nit de la plantà. La resta, la part inferior, sí que es va cremar l’any 2020, d’amagat, en una nit de pluja, poc després que es declarara la pandèmia. Hi havia molt més silenci del que és habitual una nit de cremà a la plaça. Tancada i barrada amb diferents cordons de seguretat, les autoritats han volgut evitar aglomeracions.
▶️ Així és la cremà de 'La Meditadora' https://t.co/HWy1OKJLZb pic.twitter.com/lHRcvqOtDD
— VilaWeb (@VilaWeb) September 5, 2021
Concloïa així el cicle faller més llarg de la història. El de la pandèmia, el que ha durat divuit mesos i ha conclòs a les acaballes d’un estiu que tampoc no ha estat normal.
Aquesta falla ha estat la darrera de totes les que s’han cremat. Abans, les infantils, les guanyadores de premis, les de les petites comissions dels barris… Totes han acabat consumides pel foc.
Crema la falla 'Convent Jerusalem' https://t.co/HWy1OKJLZb pic.twitter.com/rYDIYGzX5Z
— VilaWeb (@VilaWeb) September 5, 2021
Per complir el confinament nocturn que hi ha en unes quantes poblacions, entre les quals València, fins el dia 6, la cremà s’ha avançat dues hores. Encara hi havia llum de dia, quan s’han cremat les primeres falles infantils. Un altre fet insòlit en aquesta ciutat que enguany ha experimentat una nova manera de fer festa, o d’adaptar-la a la normalitat pandèmica.
Entre llàgrimes, emoció i un cert alleujament, els fallers deien que era necessari cremar-les. Més que mai, per a tornar a començar. Ha estat, també, una reclamació constant de tots els sectors relacionats amb la festa que han patit durament la crisi econòmica provocada per la pandèmia.