21.09.2017 - 16:20
MADRID, 21 (Portaltic/EP)
L’empresa de ciberseguretat Check Point ha detectat un increment en l’ús dels troians bancaris per part de ciberdelinqüents durant el passat mes d’agost. Aquesta ha estat una de les conclusions més destacades del seu últim ‘Índex d’Impacte Global d’Amenaces’, on recull com ha canviat el comportament dels ciberdelinqüents respecte als últims mesos.
Aquest tipus de ‘malware’ és capaç d’identificar si la víctima està visitant la web del seu banc, i utilitza mètodes com el ‘keylogging’ o el ‘webinject’ per robar les seves dades d’inici de sessió o el seu nombre PIN. Aquests troians també poden dirigir els usuaris a pàgines bancàries falses que imiten les originals per obtenir més informació personal.
Tres variants d’aquest tipus –Zeus, Ramnit i Trickbot– apareixen entre les deu famílies de ‘malware’ més propagades, segons ha explicat Maya Horowitz, directora del Grup d’Intel·ligència d’Amenaces de Check Point, en un comunicat de la companyia.
En aquest sentit, Check Point també ha revelat quins són les tres amenaces més difoses a Espanya durant l’últim mes. El ‘malvertising’ RoughTed ocupa la primera posició, i basa el seu funcionament a llançar diverses webs malicioses i engegar estafes de qualsevol tipus. D’altra banda, el cuc Pykspa ha aconseguit la segona posició, propagant-se mitjançant missatges instantanis als contactes de Skype i extraient la seva informació personal.
Encara que es va descobrir al maig de 2017, el ‘ransomware’ Globeimposter ha tingut una gran difusió durant el mes passat a través de campanyes de ‘spam’, ‘malvertising’ i ‘exploit kits’. Això ha fet que sigui el segon ‘malware’ més difós a tot el món i el tercer a Espanya durant l’últim mes.