Costelletes de cabrit arrebossades

  • Neus Cuscó acompanya aquest plat deliciós tot i que senzill, amb unes rodanxes d'albergínia arrebossades

VilaWeb
Neus Cuscó
01.10.2016 - 02:00
Actualització: 04.10.2016 - 22:35

Neus Cuscó és una amant del mercat de la Boqueria, un mercat on és habitual que les parades passin de pares a fills i de fills a néts. És el cas de l’establiment on la cuinera compra les costelletes de cabrit per arrebossar. Perquè la Marta Hernández, tercera generació que regenta la parada, té una traça especial en convertir les mitjanes de cabrit també en costelletes. La Neus acostuma a comprar mig cabrit. La cuixa i l’espatlla van per a rostir i les costelles i les mitjanes convertides en costelles les fa per arrebossar.

Ingredients:
(per 4 persones)
Un costellam de cabrit (6 costelletes per persones)
Suc de llimona
sal
farina blanca
pa ratllat
oli d’oliva
ou batut
dues albergínies

Per a la tempura (per arrebossar les albergínies):
100 g de farina
una culleradeta de llevat Royal
una cullerada d’oli
aigua freda
sal

Costelles i mitjanes que es converteixen en costelles.
Costelles i mitjanes que es converteixen en costelles.

Elaboració:
Agafem les costelletes i les reguem amb unes gotes de llimona i sal. Les passem per farina blanca, ou batut i al final el pa ratllat. La Neus barreja dins del pa ratllat all i julivert picat molt fi, que troba que hi fa més bo. Les costelletes es fregeixen amb oli d’oliva a foc suau. Un cop cuites, s’escorren amb paper de cuina.

Acompanyem les costelletes de cabrit amb rodanxes d’albergínia arrebossada: pelarem i tallarem a rodanxes l’albergínia. La posarem uns quinze o vint minuts en remull, amb aigua i sal, perquè perdin la fortor. Les escorrerem bé i les assecarem amb paper de cuina. Les arrebossarem amb tempura.

Com fem la tempura?
Posarem farina blanca dins d’un bol en forma de volcà i a dins hi anirem incorporant la sal, la culleradeta de llevat, la cullerada d’oli i aigua freda. Remenarem fins que quedi una pasta clareta. Passarem les rodanxes d’albergínia per la pasta i les fregirem amb oli ben calent. Aquesta pasta també serveix per arrebossar carxofes, carabassó, etc.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor