CosmoCaixa s’endinsa en la ciència dels films de Pixar amb una mostra interactiva

  • L’exposició dissecciona el procés tècnic dels populars films per mitjà dels seus protagonistes

VilaWeb
Redacció
16.05.2023 - 16:13
Actualització: 16.05.2023 - 17:43

El Museu de la Ciència CosmoCaixa inaugura demà l’exposició interactiva “La ciència de Pixar”. La mostra s’endinsa en el procés creatiu de pel·lícules com ara Toy Story, Cars, Brave, Ratatouille, Wall·E o Monstruos S.A., en què la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques tenen tanta importància com la il·lustració. L’exposició ha estat creada pel Museum of Science de Boston amb la col·laboració de Pixar Animation Studios, i es podrà visitar fins al 3 de setembre.

Javier Hidalgo, cap d’exposicions de ciència de la Fundació la Caixa, ha indicat que a l’exposició es dissecciona tot el procés creatiu de Pixar. De l’animació tradicional amb un dibuix fet a llapis, passant per com es modela el dibuix a través de les matemàtiques i la informàtica, fins al moviment i la renderització. “Ara les pel·lícules sembla que estan en 3D i això és gràcies a la renderització que és fruit d’un procés informàtic”, ha dit.

Modelatge, rigging, superfícies, escenaris i càmeres, animació, simulació, il·luminació i renderització són els vuit àmbits en què es divideix la mostra, i que fan referència als diferents passos del procés tècnic de creació d’una pel·lícula d’animació per ordinador.

Destaca la interactivitat de l’exposició. Es mostra, per exemple, com es va aconseguir la ubicació i els angles de la càmera per a crear una vista d’insecte per a la pel·lícula Bichos, o com afecten els canvis d’il·luminació en la imatge d’escenes submarines a Buscant en Nemo. També es poden ajustar els llums d’una escena de la sala d’Up!

També s’hi podran trobar recreacions a escala humana de molts dels personatges de la companyia, com ara Buzz Lightyear, Dory, Mike i Sulley, Edna Moda i Wall·E. A més, entre altres curiositats, a la mostra s’explica que Mèrida, la protagonista de Brave, té més de 1.500 flocs arrissats esculpits un per un que componen, a la vegada, més de 111.000 cabells.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor