El cos de McAfee continua a Barcelona set mesos després de suïcidar-se

  • El cos no es pot lliurar a la família fins que ho decideixi el jutge de Martorell que investiga si McAfee es va llevar la vida

VilaWeb

EFE

07.02.2022 - 16:14
Actualització: 07.02.2022 - 16:53

El cos de John McAfee, creador del cèlebre antivirus informàtic, que es va suïcidar a final de juny de l’any passat a la presó de Can Brians, continua al dipòsit de cadàvers a Barcelona, a l’espera que el jutge que investiga la seva mort acordi la repatriació de les seves restes.

Segons que han informat fonts jurídiques, el cos de McAfee no pot ser lliurat als seus familiars fins que ho decideixi el jutge de Martorell (Baix Llobregat) que investiga si el creador de l’antivirus es va llevar la vida a la presó, una hipòtesi que va ser qüestionada per la família del programador.

Les restes mortals de McAffee van ser traslladats després de la seva defunció al dipòsit de cadàvers de l’Institut de Medicina Legal, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, i romanen des de llavors en una de les neveres del recinte, segons una informació que ha avançat el portal digital MarketWatch.

McAfee, que tenia setanta-cinc anys, va ser trobat mort el juny del 2021 a la seva cel·la a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, el mateix dia que l’Audiència espanyola va comunicar la seva decisió d’extradir-lo als Estats Units per presumpta evasió d’impostos.

Un jutjat de Martorell va obrir una investigació per determinar les causes de la mort i la família del programador, que dubtava que aquest s’hagués llevat la vida, va demanar que es practiqués una segona autòpsia al cadàver, que dies més tard va confirmar la hipòtesi del suïcidi.

McAfee havia estat arrestat l’octubre del 2020 a l’aeroport del Prat, quan es disposava a agafar un vol a Istanbul i des de llavors era en presó preventiva. Durant la vista d’extradició, l’empresari, que tenia un deute tributari als Estats Units de més de quatre milions de dòlars, va assegurar haver pagat milions de dòlars en impostos i va dir ser víctima d’una persecució política per haver denunciat corrupció a l’agència tributària.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor