Corea.- Rússia condemna el llançament del míssil nord-coreà però demana moderació a la comunitat internacional

  • El Govern de Rússia ha manifestat la seva condemna per l'últim llançament d'un míssil realitzat pel règim de Corea del Nord, al mateix temps que ha cridat la comunitat internacional a actuar amb "moderació" després d'aquest assaig de Pyongyang.

VilaWeb
Redacció
29.05.2017 - 09:55

MOSCOU, 29 (EUROPA PRESS)

El Govern de Rússia ha manifestat la seva condemna per l’últim llançament d’un míssil realitzat pel règim de Corea del Nord, al mateix temps que ha cridat la comunitat internacional a actuar amb “moderació” després d’aquest assaig de Pyongyang.

“Instem els països amb els quals treballem sobre el problema nord-coreà a mostrar moderació”, ha afirmat el viceministre d’Afers exteriors rus, Vladimir Titov, segons informa l’agència de notícies russa Sputnik.

El viceministre d’Afers exteriors rus ha expressat la seva ferma condemna per aquest nou llançament d’un míssil balístic per part del règim que lidera Kim Jong-un, el novè en el que va d’any.

Les autoritats del Japó han informat que el míssil llançat per Corea del Nord ha impactat dins de la seva Zona Econòmica Exclusiva i han indicat que ha volat a baixa cota, segons informa la cadena de televisió nipona NHK.

L’Exèrcit de Corea del Sud ha afirmat que el míssil ha cobert una distància de 450 quilòmetres i ha assegurat que es tractaria d’un projectil model Scud. El llançament ha tingut lloc una setmana després que l’Exèrcit nord-coreà llancés un míssil balístic d’abast intermedi, una prova que va ser descrita pel líder nord-coreà, Kim Jong-un, com a “perfecta”.

El Govern de Corea del Nord ha dut a terme diverses proves nuclears i balístiques en els últims anys que han reavivat la tensió en la península de Corea.

Corea del Nord justifica la seva escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units.

Les dues Coreas segueixen tècnicament en guerra perquè solament van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d’enfrontar-se entre 1950 i 1953.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor