Corea.- Corea del Nord llança diversos projectils que Corea del Sud creu que podrien ser míssils antivaixell

  • Corea del Nord ha llançat una sèrie de projectils des de la seva costa aquest dijous, que si bé encara no han estat identificats, l'Estat Major Conjunt de les Forces Armades de Corea del Sud (JCS, en anglès) creu que podrien ser míssils de creuer antivaixell.

VilaWeb
Redacció
08.06.2017 - 07:44

MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

Corea del Nord ha llançat una sèrie de projectils des de la seva costa aquest dijous, que si bé encara no han estat identificats, l’Estat Major Conjunt de les Forces Armades de Corea del Sud (JCS, en anglès) creu que podrien ser míssils de creuer antivaixell.

En un comunicat recollit per l’agència sud-coreana de notícies Yonhap, l’Exèrcit sud-coreà ha assenyalat que Pyongyang ha disparat “múltiples projectils no identificats” que han considerat que podrien ser míssils antivaixell.

Segons l’Exèrcit, els projectils han volat durant una distància de 200 quilòmetres abans de caure al mar de l’Est.

El JCS ha anunciat que l’Exèrcit ha elevat la vigilància davant la possibilitat que Pyongyang llanci “noves provocacions”, per la qual cosa es manté en un estat de preparació total.

El llançament ha tingut lloc aquest matí des de la localitat de Wonsan, a la costa est del país. L’Exèrcit sud-coreà ha indicat que s’ha informat de manera immediata el president, Moon Jae-in.

Es tracta de la cinquena bateria de míssils que llança Corea del Nord des que Moon va assumir el càrrec el passat mes de maig. El nou president, que s’espera que provi de millorar les relacions amb el país veí, es va comprometre a adoptar una doble perspectiva amb Pyongyang per a la desnuclearització de la península i dialogar amb Corea del Nord.

En el seu discurs d’investidura, Moon va assegurar que, de presentar-se les condicions apropiades, visitaria Corea del Nord per abordar els assumptes que preocupen a la regió: el programa nuclear i de míssils.

El Govern de Corea del Nord ha dut a terme diverses proves nuclears i balístiques en els darrers anys que han reaviscut la tensió a la península de Corea.

En resposta, el president nord-americà, Donald Trump, ha donat per acabada l’era de la “paciència estratègica” i ha amenaçat fins i tot amb una intervenció militar.

Corea del Nord justifica la seva escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units.

Les dues Corees segueixen tècnicament en guerra perquè només van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d’enfrontar-se entre el 1950 i el 1953.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor