09.06.2017 - 09:34
MADRID, 9 (EUROPA PRESS)
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va supervisar l’últim llançament de diversos míssils de creuer antivaixells, fet a primera hora d’aquest dijous, segons ha informat l’agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA.
L’agència ha indicat que aquests nous míssils “són un mitjà poderós d’atac capaç de colpejar sense restricció des de terra les flotilles de bucs enemics que preparen l’assalt militar contra Corea del Nord”.
Així mateix, ha subratllat que l’objectiu del llançament era “confirmar les dades tàctiques i tècniques” del nou projectil, així com l'”efectivitat en combat” del projectil i de la Plataforma de Transport i Llançament (TEL).
“Els coets van fer exactament el vol en cercle, van detectar i van encertar el vaixell simulat al mar de l’Est”, ha indicat la KCNA, que ha destacat la mobilitat de la TEL.
Segons l’Exèrcit de Corea del Sud, els projectils van volar durant una distància de 200 quilòmetres abans de caure al mar de l’Est –també conegut com a mar del Japó–. El llançament va tenir lloc des de la localitat de Wonsan, a la costa est del país.
Es tracta de la cinquena bateria de míssils que llança Corea del Nord des que Moon va assumir el càrrec el passat mes de maig. El nou president, que s’espera que provi de millorar les relacions amb el país veí, es va comprometre a adoptar una doble perspectiva amb Pyongyang per desnuclearitzar la península i dialogar amb Corea del Nord.
En el seu discurs d’investidura, el nou president de Corea del Sud, Moon Jae-in, va assegurar que, si hi hagués les condicions apropiades, visitaria Corea del Nord per abordar els assumptes que preocupen la regió: el programa nuclear i de míssils.
El Govern de Corea del Nord ha dut a terme diverses proves nuclears i balístiques en els darrers anys que han reaviscut la tensió a la península de Corea.
En resposta, el president nord-americà, Donald Trump, ha donat per acabada l’era de la “paciència estratègica” i ha amenaçat fins i tot amb una intervenció militar.
Corea del Nord justifica la seva escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units.
Les dues Corees segueixen tècnicament en guerra perquè només van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d’enfrontar-se entre el 1950 i el 1953.