Corbera d’Ebre recorda la destrucció de la Guerra Civil per conscienciar sobre refugiats

  • La localitat de Corbera d'Ebre (Tarragona) ha recordat aquest dimarts, Dia Mundial del Refugiat, la destrucció que va sofrir el municipi durant la Guerra Civil per conscienciar sobre la situació de les persones desplaçades, en un acte organitzat per Save the Children en el qual han participat alumnes de Primària.

VilaWeb
Redacció
20.06.2017 - 14:59

TARRAGONA, 20 (EUROPA PRESS)

La localitat de Corbera d’Ebre (Tarragona) ha recordat aquest dimarts, Dia Mundial del Refugiat, la destrucció que va sofrir el municipi durant la Guerra Civil per conscienciar sobre la situació de les persones desplaçades, en un acte organitzat per Save the Children en el qual han participat alumnes de Primària.

Els alumnes de l’escola Doctor Ferran han plantat una olivera com a símbol de la necessitat de les persones de tenir una terra en la qual fer arrels i han penjat en ell els seus arbres genealògics, en els quals han treballat a classe, per recordar la seva història i mostrar la pluralitat d’orígens, ha explicat en un comunicat Save the Children.

L’alcalde del municipi, Antonio Álvarez, ha recordat que després de la batalla de l’Ebre el 1938, que en 115 dies va deixar el poble en ruïnes, van ser molts els pobles i països que van obrir els braços a milers de catalans: “Ens toca seguir sent un país d’acolliment i protegir els més vulnerables d’aquest conflicte, la infància”.

En el projecte ‘El meu arbre, les teves arrels’, els alumnes s’han posat en la pell dels nens refugiats, que suposen un terç de les persones que creuen el Mediterrani i el 80% viatja sol, segons dades de les Nacions Unides, i han expressat els seus desitjos d’acollida, explicant que si arribessin nens serien els seus amics i els ensenyarien el poble, l’idioma i els jocs.

“Jo sóc de Romania però fa anys que visc a Corbera i aquest projecte ens ha ensenyat als meus companys i a mi que totes les persones som iguals, siguem com siguem i vam venjar d’on vinguem”, ha afirmat una alumna.

Aquest projecte compta amb finançament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i cerca que els municipis catalans se sumin a una declaració institucional per la infància refugiada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor