Copisa refinança el seu deute fins al 2021 i aconsegueix avals per 300 milions per créixer

  • Copisa ha aconseguit un acord amb la banca per refinançar el seu deute fins al 2021, i ha aconseguit el compromís d'entitats bancàries i asseguradores per a la concessió de línies d'avals per a noves licitacions tant a Espanya com a l'exterior per valor de fins a 300 milions d'euros.

VilaWeb
Redacció
04.08.2017 - 11:55

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

Copisa ha aconseguit un acord amb la banca per refinançar el seu deute fins al 2021, i ha aconseguit el compromís d’entitats bancàries i asseguradores per a la concessió de línies d’avals per a noves licitacions tant a Espanya com a l’exterior per valor de fins a 300 milions d’euros.

Segons ha informat aquest divendres en un comunicat, la companyia i el sindicat de bancs format per les principals entitats bancàries espanyoles (Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell i Bankia) han acordat l’aïllament, sense recurs a Copisa, de més de 200 milions d’euros de deute l’amortització del qual es durà a terme amb els ingressos de les participacions del grup en quatre concessions (Cedinsa, Urbicsa, Ceal9 i Quatre Camins).

Copisa –holding d’empreses en el sector de la construcció– ha indicat que aconsegueix així reduir el seu deute directe a només 40 milions d’euros, i l’acord també estableix noves línies de circulant i ‘confirming’ per afavorir i agilitar el pagament a proveïdors.

L’operació ha comptat amb l’assessorament de Deloitte i Uría Menéndez, per part del sindicat de bancs i de PWC i de Cortès Advocats per part de Copisa.

La companyia ha afirmat que amb aquesta operació, aconsegueix la consolidació definitiva de la seva activitat al món, principalment a Espanya, Europa, Centreamèrica, Sud-amèrica i Àfrica, centrada en l’execució d’obres d’infraestructures d’obra civil, edificació i industrial i manteniments.

En l’actualitat, l’activitat de la companyia es divideix el 50% entre les feines a Espanya i la resta del món; a tancament del 2016, Grup Copisa, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), comptava amb una cartera d’obres pendent d’execució per valor de 643 milions d’euros i una plantilla de 1.400 persones.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor