Converses sobre l’Irán

  • En aquest article hem volgut parlar sobre alguns temes que ens interessen, entre ells la infància i el paper de la dona

VilaWeb

Fundació Roger Torné (Judit Saavedra)

30.09.2016 - 14:00

Què sabem de l’Iran? Si consultem una guia de viatges descobrirem que és un país muntanyós i desèrtic, situat al sud-oest asiàtic, i que té una població de 80 milions d’habitants, segons les últimes dades oficials. També podem buscar a Internet i veure que ocupa la posició 33 de 188 pel que fa al PIB, segons el Fons Monetari Internacional. Però… A què juguen els nens allà? Com és la vida de la dona? Som molt diferents els espanyols i els iranians?

Volíem saber més, per això, quan la nostra companya Leyre Contreras ens va dir que viatjava a l’Iran, l’equip d’Inspira li va fer un encàrrec molt especial: ser els nostres ulls allà on anés. És per això que en aquest article sabrem una mica més sobre un país desconegut per a molts, i ho farem a través de l’experiència de la nostra companya Leyre -responsable del programa Respiro en Xarxa de la Fundació Roger Torné- que hi va viatjar el passat mes d’agost; i de la Mahya Ostadi, una enginyera mecànica iraniana de 24 anys que viu a Teheran, la capital del país.

La infància

La globalització, amb totes les seves conseqüències positives i negatives, envaeix tot tipus d’espais, colant-se també a la vida familiar iraniana. “Potser pensem que l’Iran és un país tancat i allunyat dels nostres costums, però allà també els nens abusen de les pantalles. Igual que aquí”, explica la Leyre. La Mahya també ho confirma: “Els nens i nenes normalment passen el seu temps lliure jugant amb ordinadors, mòbils i tauletes… i veient la televisió”. A més a més, els nens iranians -com la majoria- volen tenir un futur ple d’èxit, fet que molts associen a “ser famosos i rics, com per exemple ser jugador de futbol, actor, enginyer, doctor o pilot”, detalla la Mahya.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor