30.09.2016 - 14:00
Què sabem de l’Iran? Si consultem una guia de viatges descobrirem que és un país muntanyós i desèrtic, situat al sud-oest asiàtic, i que té una població de 80 milions d’habitants, segons les últimes dades oficials. També podem buscar a Internet i veure que ocupa la posició 33 de 188 pel que fa al PIB, segons el Fons Monetari Internacional. Però… A què juguen els nens allà? Com és la vida de la dona? Som molt diferents els espanyols i els iranians?
Volíem saber més, per això, quan la nostra companya Leyre Contreras ens va dir que viatjava a l’Iran, l’equip d’Inspira li va fer un encàrrec molt especial: ser els nostres ulls allà on anés. És per això que en aquest article sabrem una mica més sobre un país desconegut per a molts, i ho farem a través de l’experiència de la nostra companya Leyre -responsable del programa Respiro en Xarxa de la Fundació Roger Torné- que hi va viatjar el passat mes d’agost; i de la Mahya Ostadi, una enginyera mecànica iraniana de 24 anys que viu a Teheran, la capital del país.
La infància
La globalització, amb totes les seves conseqüències positives i negatives, envaeix tot tipus d’espais, colant-se també a la vida familiar iraniana. “Potser pensem que l’Iran és un país tancat i allunyat dels nostres costums, però allà també els nens abusen de les pantalles. Igual que aquí”, explica la Leyre. La Mahya també ho confirma: “Els nens i nenes normalment passen el seu temps lliure jugant amb ordinadors, mòbils i tauletes… i veient la televisió”. A més a més, els nens iranians -com la majoria- volen tenir un futur ple d’èxit, fet que molts associen a “ser famosos i rics, com per exemple ser jugador de futbol, actor, enginyer, doctor o pilot”, detalla la Mahya.
Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.