Continua el desgavell de Grífols a la borsa: les accions, per sota dels deu euros

  • La farmacèutica encadena dies negres després de l’informe de Gotham · L'accionista més gran que no és vinculat amb la família Grífols s'ha venut un 10% de la participació

VilaWeb
Redacció / ACN
12.01.2024 - 14:09
Actualització: 12.01.2024 - 15:48

La farmacèutica Grífols ha registrat pèrdues per sobre del 15% en l’arrancada borsària d’avui i continua en números vermells. La multinacional va tancar ahir amb una caiguda del 16,17% després de la conferència telefònica amb els inversors, que no va aconseguir de calmar els mercats. L’acció va caure al final de la sessió per sota dels 10 euros, tal com es manté aquest matí, i amb valors pròxims als 8,1 que va registrar amb l’aparició de l’informe de Gotham. Tot i que l’avís de la farmacèutica d’emprendre accions legals contra Gotham li va donar un breu respir a borsa, la desconfiança continua i ja ha perdut més d’un 45% d’ençà de l’esclat de l’escàndol.

Arran d’aquesta situació, la gestora Capital Group, l’accionista més gran que no és vinculat a la família Grífols, ha decidit de vendre’s el 10% de les accions. Fins aquesta setmana, tenia el 5,659% de les accions directament. Abans-d’ahir, bo i aprofitant el repunt borsari, va decidir de vendre’s un 0,555% del capital de l’empresa, que equival a 2,4 milions d’accions. També va decidir de prestar dos milions d’accions a Grífols. Ara mateix, Capital Group té una participació del 4,635%.

De 14 euros a 10

Les accions de l’empresa catalana han passat de valdre catorze euros a situar-se per sota dels deu. Grífols va remuntar a la borsa dimecres després d’anunciar que emprendria mesures legals contra Gotham, amb guanys al voltant d’un 12%, després de descensos fins d’un 40% quan Gotham City va denunciar que va falsejar els comptes per amagar el deute.

El director general de Grífols, Thomas Glanzmann, en la compareixença amb inversors, va negar categòricament les acusacions del fons i va refusar que Scranton fos una family office per manipular el deute de l’empresa. Glanzmann va detallar que hi havia col·laboracions específiques amb el lloguer de la seu a Sant Cugat del Vallès i l’operació d’Haema i BPC el 2018.

En aquest sentit, la Comissió del Mercat de Valors espanyola (CNMV) ha requerit informació a la companyia, que ha de lliurar en el termini de deu dies. Glanzmann va garantir que es lliuraria aviat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor