Cinc consells impresdindibles per a tots els usuaris de Snapchat

  • MADRID, 22 (EDIZIONES/Portaltic) En un món on la informació és poder i s'usa com arma, Snapchat s'ha adoptat com un antídot a aquest seguiment o afany per capturar i retenir els moments de la nostra vida que compartim amb altres persones.

VilaWeb
Europa Press
27.08.2016 - 22:00

En un món on la informació és poder i s’usa com arma, Snapchat s’ha adoptat com un antídot a aquest seguiment o afany per capturar i retenir els moments de la nostra vida que compartim amb altres persones.

Avui dia totes les xarxes socials tenen com a objectiu final el de registrar, emmagatzemar i vendre les nostres vides, per això –potser– d’aquí sorgeix l’èxit d’una eina com Snapchat, una aplicació creada per dos joves de Stanford.

Cinc anys després del seu llançament, Snapchat és ja una eina molt més complexa: permet enviar missatges, parlar per telèfon, crear històries que no desapareixen fins a les 24 hores i accedir a una secció especial anomenada Discovery, on els usuaris poden trobar canals de televisió com la CNN, ESPN o Vice.

Una dada curiosa: Snapchat no arriba als 100 milions d’usuaris a tot el món però es visualitzen al dia 8.000 milions de vídeos, el mateix número que a Facebook. La diferència és que la de Zuckerberg és la xarxa social més gran del món, amb 1.500 milions d’usuaris.

Snapchat és l’eina dels ‘millenials’ (més del 50 % són joves entre 18 i 24 anys) i si n’ets nou hauràs d’aprendre algun truc per treure-li tot el partit. Aquí et donem cinc consells que tot usuari de Snapchat usa i que et seran molt útils.

1. Els ‘emojis’ de xat tenen significat

A vegades veuràs ‘emojis’ al costat dels noms dels teus amics, i veuràs que canvien i apareixen de manera aleatòria. Doncs bé, aquests ‘emojis’ tenen un significat. Ocult? Sí. Per consultar-ho has d’anar a ‘Configuració’, després entrar a ‘serveis addicionals’ i fer clic a ‘administrar’. Finalment entra a ‘emojis d’amics’.

Veuràs una llista amb un ‘emoji’ predeterminat i un menú en el qual pots canviar l”emoji’ associat amb cada significat.

2. Aprofita el sector de color

Revisa el selector de color per a l’eina del llapis. A simple vista veuràs que no té opcions per a blanc i negre, però sí existeixen. Per usar el llapis negre pressiona sobre l’eina de l’arc de Sant Martí (selector de color) i arrossega el teu dit al costat esquerre i al fons de la pantalla del teu telèfon. Per utilitzar el llapis blanc mantén pressionada l’eina de l’arc de Sant Martí i arrossega el teu dit a la part superior esquerra de la pantalla.

3. Crea un llenç en blanc

Si el que vols és compartir un dibuix o un text que t’has trobat, només necessitaràs un llenç en blanc. Per crear-lo, has d’usar el teu dit per tapar la lent de la teva càmera i després fer una foto. L”snap’ serà un llenç vermell buit sobre el qual podràs dibuixar amb l’eina del llapis. Si vols un llenç negre, col·loca el teu telèfon en una superfície fosca i captura un ‘snap’.

4. Gira la càmera a mig ‘snap’

Mentre realitzes un vídeo, prem en el botó de la cambra per canviar a la cambra frontal i incloure una mica de ‘face’ al teu ‘snap’.

5. Aconsegueix textos il·limitats

Per saltar-nos el límit que posa Snapchat per enviar textos hem d’anar a l’aplicació de notes que tinguem al nostre telèfon i crear una nota en blanc. A la nota premem diverses vegades el botó ‘return’ o ‘enter’ per crear línies en blanc i després sobre la pantalla seleccionar-ho tot i copiar-ho. Tornem a Snapchat i a la caixa de text de ‘snap’ escollim ‘enganxar’. Així estem enganxant una caixa de text més gran al nostre ‘snap’ que podem omplir amb una pila de text. Per usar-la, prem a cada línia en blanc i escriu el teu missatge.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor