El Consell de Mallorca aprova la Ruta dels Fars

  • Podem demana d'obrir camins per oferir les rutes senderistes contemplant també la via de l'expropiació

VilaWeb

Redacció

28.07.2022 - 16:35
Actualització: 28.07.2022 - 16:53

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui la Ruta dels Fars, que farà un recorregut per set fars i dotze municipis de l’illa, amb una distància total de 285,6 quilòmetres. Després d’aprovar inicialment aquest recorregut, s’obre un període d’al·legacions obert a la participació ciutadana.

La iniciativa, presentada per la vice-presidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, connecta amb la Ruta de Pedra a Sec i la Ruta d’Artà-Lluc, per la qual cosa, sumant les tres rutes, la distància pujaria a 719,58 quilòmetres. La ruta té dotze etapes que comença a Cala Agulla, a la costa nord-est, i recorre Cala Bona, Porto Cristo, Porto Colom, Cala d’Or, Cala Figuera, Sant Jordi, Cala Pi, Arenal, Son Caliu i Santa Ponça, per acabar al Port d’Andratx.

Podem proposa d’expropiar rutes senderistes

La portaveu de Podem al Consell, Magdalena Gelabert, ha defensat en un comunicat que l’interès general està per sobre del particular i que, per tant, s’obren camins per oferir les rutes senderistes, contemplant també la via de l’expropiació.

Gelabert ha assenyalat que atesa la crisi climàtica actual, calen noves vies d’oci respectuós amb el medi ambient, com la Ruta dels Fars, que acosta la natura costanera de Mallorca. La portaveu de la formació ha explicat que en obrir aquestes rutes senderistes, “senyalitzen els camins, fent-los més segurs i minimitzant l’impacte ambiental, alhora que promouen “l’oci sostenible i per a totes les butxaques”.

Per acabar, ha matisat que “aquesta nova obertura completa la tornada a l’illa al costat de les altres dues rutes que ja gestiona el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, que són la Ruta de Pedra a Sec i la Ruta Artà-Lluc”. “D’aquesta manera, ampliem les opcions senderistes. Ho fem perquè tenim molt clar que per cuidar i respectar el medi ambient cal estimar el territori i conèixer-lo”, ha dit Gelabert.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor