El Congrés de Fires de Catalunya torna a Vic vint anys després, en un context de recuperació dels esdeveniments

  • El saló d'enguany es farà entre el 15 i el 16 de juny al seminari de la capital d'Osona

VilaWeb
Redacció
04.06.2022 - 08:47
Actualització: 04.06.2022 - 18:46

L’esdeveniment anual organitzat per la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) se celebrarà per segon cop a la capital d’Osona entre el 15 i el 16 de juny i ho farà en un context de represa dels esdeveniments després de l’aturada pel coronavirus. “Les fires es recuperen, però encara no podem cantar victòria”, ha advertit,  la presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat. La trobada aplegarà tècnics, executius, regidors, organitzadors firals, proveïdors que es dediquen al món de les fires. La 29a edició del congrés estarà sobretot dedicada a la sostenibilitat i al treball sota pressió.

“No tot pot ser virtual”

Tot i que la covid va demostrar que moltes gestions es poden fer a distància, el sector afronta la recuperació convençut que “no tot pot ser virtual” i que la presencialitat de les fires té un valor important en la generació de riquesa i negoci”, apunta Cunyat.

Enguany hi haurà 411 fires inscrites als registres del govern català, una previsió que la presidenta de la FEFIC considera que se superarà amb escreix. Amb tot, insisteix que queda camí per recórrer perquè “el nombre d’expositors i visitants no augmenta en el percentatge que agradaria i, per tant, no podem parlar de recuperació total”.

Els costs de producció són més alts

Ara, els esdeveniments recapten menys ingressos del capítol d’expositors i visitants i, en canvi, els costs de producció són “molt més cars que abans de la pandèmia”, fet que obliga el sector firal a “anar a buscar més eficiència i eficàcia”.

En aquest sentit, les jornades donaran eines a les fires per no només ser verdes i eficients en la gestió de residus, sinó també per cohesionar socialment el territori, ser viables econòmicament viables i eficients des del punt de vista energètic.

El congrés ha optat per un format proactiu amb ponències que no superen la mitja hora, amb la intenció de potenciar el debat dels congressistes. També s’ha optat per una experiència de congrés gamificada, a partir d’aplicar tècniques d’aprenentatge que traslladen la mecànica dels jocs a l’àmbit professional.

D’altra banda, l’esdeveniment també tractarà el treball sota pressió, un fet molt característic d’un sector en què la majoria de tasques es fan en directe i amb dates-límit molt marcades.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor