27.12.2024 - 14:22
|
Actualització: 27.12.2024 - 15:47
La secció tercera de l’Audiència de València ha confirmat la pena de quinze mesos de presó imposada a l’ex-dirigent de Vox i presidenta de Gobierna-te, l’ultra Cristina Seguí, per haver publicat un vídeo en què apareixien dues menors que havien denunciat una violació grupal a Burjassot (Horta Nord). L’Audiència considera que Seguí és responsable d’un delicte contra la integritat moral, pel qual li ha imposat aquesta pena de presó i una indemnització de dotze mil euros per a la mare d’una de les menors, però l’ha absolt del delicte de revelació de secrets i, per tant, l’eximeix de la corresponent multa (deu euros diaris durant tres mesos).
Segons el pronunciament de l’Audiència, al qual ha tingut accés Efe, s’han declarat d’ofici la meitat de les costes processals que havien estat imposades a Seguí. La sentència considera provat que Seguí va publicar al seu compte de Twitter (ara X) un vídeo enregistrat i publicat originalment a Instagram, per a seguidors privats i amb una durada de vint-i-quatre hores, per tres menors amb les cares cobertes per un filtre. En aquest vídeo, comentaven que es farien famoses i sortirien a la televisió a causa d’una agressió sexual que havien patit a Burjassot el dia abans.
Aquest cas de violència sexual va ser denunciat el maig de l’any passat, i quatre dels cinc autors van acceptar penes entre tres anys i cinc d’internament –un d’ells era inimputable perquè tenia menys de catorze anys. El vídeo va ser facilitat a l’acusada per la mare d’un company d’institut d’una de les menors, sense que Seguí l’hagués obtingut, enregistrat o capturat personalment. Aquesta el va difondre al seu compte de Twitter, que tenia 200.000 seguidors, afegint-hi un text en diagonal amb el seu nom a la imatge i el comentari següent: “Tot està malament, no és una nena de 12 anys, sinó de 15 o 16, el sexe va ser acordat i consentit, i ho van fer per fer-se famoses a la TV gràcies a mitjans de difusió com vosaltres.”
Cristina Seguí també va acudir al programa ultra Estado de alarma, a què va proporcionar el vídeo perquè fos reproduït i comentat per ella i pel presentador amb el títol “Desmuntar la falsa Manada de Burjassot”. El vídeo va ser eliminat de les xarxes socials a requeriment de l’Agència de Protecció de Dades espanyola i actualment els enllaços estan deshabilitats.
Arran d’això, una de les menors pateix estrès post-traumàtic agreujat per la difusió del vídeo i va haver de canviar de centre escolar perquè molts companys la van reconèixer i la van assenyalar com a protagonista dels fets relatats, i ara rep tractament psicològic. Segons que es recull en els fets provats, la menor presenta un perfil completament desajustat per la seva edat i desenvolupament, amb un possible futur deteriorament de la seva salut mental. Aquests fets no han estat qüestionats per l’Audiència.