Entitats pels drets humans organitzen una Conferència Nacional Antirepressiva

  • Es farà el 2 d'octubre a la Universitat de Girona i ha de servir per a bastir un front comú per a la lluita antirepressiva

VilaWeb

Redacció

01.09.2021 - 12:32
Actualització: 01.09.2021 - 17:54

Una dotzena d’entitats –entre les quals l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i diverses organitzacions antirepressives– organitzen la Conferència Nacional Antirepressiva per impulsar un front comú contra la repressió derivada del referèndum d’independència del Primer d’Octubre de 2017. Es farà el 2 d’octubre a la Universitat de Girona i s’ha presentat avui a l’antiga presó Model de Barcelona.

La Conferència es formula com un espai de debat obert a tothom i s’espera que hi participin iniciatives antirepressives de tot el país per bastir un front comú. S’hi faran diverses taules rodones sobre la repressió i el paper dels grups de suport en què participaran els ex-diputats al parlament David Fernàndez, Gabriela Serra i Albano-Dante Fachin, el diputat de Bildu al parlament basc Julen Arzuaga, la sociòloga Rossella Selmini, l’ex-batllessa de Van (Turquia) Bedia Özgökçe Ertan i la jurista Neus Torbisco, entre més ponents.

A la conferència de premsa, el president de l’Associació Memòria Contra la Tortura, Ramon Piqué, ha explicat que n’havia de sortir una proposta perquè les entitats treballessin juntes en aquest front comú antirepressiu: “Volem fer una crida a no acceptar renúncies en un context de confrontació que no s’ha alterat políticament, malgrat que es vulgui fer creure el contrari.”

El front comú ha de tenir la capacitat de consensuar estratègies de lluita en diferents àmbits: l’internacional, el paper de les famílies, el suport jurídic, les presons i l’exili, el suport psico-social i l’organització institucional.

Les conferències s’estructuraran en diversos eixos de debat: entendre la dimensió política de la repressió per a poder-hi fer front; conèixer els mecanismes que fa servir l’estat espanyol; entendre l’impacte psico-social sobre les víctimes per a tractar-ne les conseqüències; posar en comú les estratègies jurídiques per a combatre-la; mostrar que les famílies també són víctimes i abordar el seu paper d’actors de denúncia, i conèixer l’abast de la repressió arreu del país i destacar la importància de la resposta organitzada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor