La vint-i-sisena Conferència Catalana per un Futur Sense Nuclears reclama la fi de l’energia fòssil

  • Els impulsors en reclamen "deslliurar-nos de la cultura extractivista-consumista, basada en la tirania dels combustibles fòssils i nuclears"

VilaWeb

Redacció

02.05.2022 - 20:01
Actualització: 02.05.2022 - 20:03

Aquesta horabaixa ha tingut lloc de manera virtual la trenta-i-sisena Conferència Catalana per un Futur Sense Nuclears i Energèticament Sostenible, que any rere any examina “la problemàtica associada a l’energia nuclear i a la insostenibilitat dels sistemes energètics basats en el malbaratament, la ineficiència i les energies fòssils.”

A l’acte s’ha presentat l’informe 2021 sobre l’estat de la indústria nuclear al món (WNISR2021), que avalua al llarg de més de quatre-centes pàgines les tendències de la indústria nuclear internacional i la resiliència del sistema energètic mundial al canvi climàtic. El document examina també altres qüestions, com ara el present i futur de Fukushima i Txernòbil, dècades després dels desastrosos accidents que posaren ambdós indrets al mapa, o bé els vincles entre l’energia nuclear i l’energia criminal.

L’estudi ha estat elaborat tretze experts interdisciplinaris d’institucions acadèmiques de prestigi, com ara la Universitat de Harvard o bé el think-tank britànic Chatham House, i compta amb un pròleg de Naoto Kan, ex-primer ministre japonès. Mycle Schneider, veterà de l’activisme anti-nuclear, ha estat l’encarregat de presentar-lo.

Els impulsors de la conferència han reclamat que “Catalunya pugui abandonar el malson nuclear i l’addició als combustibles fòssils per a començar a fer via pel camí de la independència energètica“, tot potenciant l’energia renovable i, alhora, l’eficiència energètica.

“El repte que tenim les societats industrialitzades és deslliurar-nos de la cultura extractivista-consumista, basada en la tirania dels combustibles fòssils i nuclears. I la manera de fer-ho és oposant-se activament a l’energia nuclear, com també a aquelles empreses que fan servir el foc per generar electricitat”, han conclòs els organitzadors de la jornada en un comunicat.

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor