20.06.2024 - 10:34
|
Actualització: 20.06.2024 - 11:39
El jutjat penal 1 de Sabadell (Vallès Occidental) ha condemnat un independentista a sis mesos de presó, tot i que la defensa havia demanat l’ajornament per la llei d’amnistia. Els fets es remunten al 2017, quan en Jaume, de Cerdanyola del Vallès, va ser acusat per l’entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) d’impedir-los el seu dret de muntar una parada informativa enmig del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
⚠️Un independentista que espera l'amnistia rep a canvi una condemna!
❌Jutjat per una protesta contra una paradeta espanyolista enmig de la UAB, la jutgessa el condemna per treure'ls una bandera espanyola i qüestiona la legalitat de l'amnistia.
❌LA REPRESSIÓ NO S'ATURA!!! pic.twitter.com/Z3Lbp6UXju
— Alerta Solidària (@AlertaSolidaria) June 20, 2024
Alerta Solidària acusa la jutgessa Alicia Serrano Herranz d’haver-se imbuït de la versió de SCC i d’haver fonamentat una condemna per un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals en la simple sostracció d’una bandera espanyola. “Els informes dels Mossos d’Esquadra recullen com l’individu que treu l’emblema el llença a terra i se’n va. És més tard que altres estudiants la cremen, i és després que algú, que tampoc no és en Jaume, acciona un extintor que obliga els unionistes a marxar”, explica el col·lectiu, que presentarà un recurs d’apel·lació.
Així mateix, recorda que abans del judici, el 6 de maig, la defensa en va sol·licitar l’ajornament per la llei d’amnistia. Tanmateix, deu dies després, la jutgessa va emetre una providència, que no va ser comunicada a les parts, en què es negava a ajornar el judici amb l’argument que la norma no era en vigor. El 22 de maig, en les qüestions prèvies del judici, Alerta Solidària va reiterar la petició d’ajornament, però la jutgessa s’hi va tornar a negar i va qüestionar la legalitat de l’amnistia.
El col·lectiu d’advocats denuncia que el 18 de juny, amb la llei aprovada, van rebre dues notificacions: la condemna i l’emplaçament a les parts perquè opinessin sobre l’aplicació de la llei d’amnistia. “Si esperem la resolució del debat sobre l’amnistia, podem perdre l’oportunitat de recórrer contra la condemna, i si hi recorrem en contra, el cas passarà a l’Audiència de Barcelona, cosa que dilatarà el procés i farà inútil el debat sobre l’amnistia iniciat al jutjat penal, que haurà de quedar avortat pel risc d’obtenir resolucions contradictòries”, lamenten.