Condemnat per coacció després d’enviar gairebé 1.500 mails a la seva ex-parella perquè tornés amb ell

  • El Jutjat penal número 1 d'Almeria ha condemnat a un veí d'Almeria per un delicte de coacció després que enviés prop de 1.500 correus electrònics a la seva ex-parella per demanar-li que reprenguessin la seva relació, la qual cosa va produir un "gran desassossec" en la víctima, que va denunciar els fets.

VilaWeb
Redacció
26.08.2017 - 11:05

ALMERIA, 26 (EUROPA PRESS)

El Jutjat penal número 1 d’Almeria ha condemnat a un veí d’Almeria per un delicte de coacció després que enviés prop de 1.500 correus electrònics a la seva ex-parella per demanar-li que reprenguessin la seva relació, la qual cosa va produir un “gran desassossec” en la víctima, que va denunciar els fets.

La fallada, consultat per Europa Press i sobre el qual cap recurs davant l’Audiència Provincial d’Almeria, imposa a l’acusat, que manca d’antecedents penals, dotze mesos de presó així com la prohibició de comunicar-se amb la víctima o apropar-se a ella a menys de 100 metres durant dos anys.

La sentència dóna per provat que des de setembre del 2016 i després d’haver posat fi a una relació sentimental que amb prou feines va durar nou mesos, l’acusat va intentar reprendre la relació i va enviar una “gran quantitat” de missatges de Whatsapp a la víctima, fins que aquesta ho va bloquejar.

Va ser llavors quan l’acusat va recórrer a una via alternativa de comunicació i va remetre fins el 1.492 correus electrònics a la dona. “És evident que la denunciant s’ha vist intimidada, coaccionada en la seva llibertat i assetjada, alterant greument la seva tranquil·litat, amb l’incessant enviar missatges de ‘whatsapp’ en un primer moment i el posterior enviament de correus electrònics”, apunta el jutge Luis Columna.

En aquest sentit, assenyala que la conducta de l’acusat és “reprovable” en l’àmbit penal i recollida en l’article 172 del Codi Penal introduït en l’última reforma i que observa càstigs per qui assetgi una persona “duent a terme de forma insistent i reiterada” conductes que alterin “greument el desenvolupament de la seva vida quotidiana”.

El magistrat, que s’inclina així per la petició alternativa del Ministeri Fiscal a l’article 172, desgrana que el precepte imposa penes a qui assetgi sota un patró de conducta”, amb una “estratègia sistemàtica de persecució” i amb una conducta típica que “alteri greument el desenvolupament de la vida quotidiana” de la víctima, qui no té obligació de denunciar si es tracta del seu cònjuge o persona amb la qual ha mantingut una relació afectiva.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor