Condemnat per coacció després d’enviar gairebé 1.500 mails a la seva ex-parella perquè tornés amb ell

  • El Jutjat penal número 1 d'Almeria ha condemnat a un veí d'Almeria per un delicte de coacció després que enviés prop de 1.500 correus electrònics a la seva ex-parella per demanar-li que reprenguessin la seva relació, la qual cosa va produir un "gran desassossec" en la víctima, que va denunciar els fets.

VilaWeb
Redacció
26.08.2017 - 11:05

ALMERIA, 26 (EUROPA PRESS)

El Jutjat penal número 1 d’Almeria ha condemnat a un veí d’Almeria per un delicte de coacció després que enviés prop de 1.500 correus electrònics a la seva ex-parella per demanar-li que reprenguessin la seva relació, la qual cosa va produir un “gran desassossec” en la víctima, que va denunciar els fets.

La fallada, consultat per Europa Press i sobre el qual cap recurs davant l’Audiència Provincial d’Almeria, imposa a l’acusat, que manca d’antecedents penals, dotze mesos de presó així com la prohibició de comunicar-se amb la víctima o apropar-se a ella a menys de 100 metres durant dos anys.

La sentència dóna per provat que des de setembre del 2016 i després d’haver posat fi a una relació sentimental que amb prou feines va durar nou mesos, l’acusat va intentar reprendre la relació i va enviar una “gran quantitat” de missatges de Whatsapp a la víctima, fins que aquesta ho va bloquejar.

Va ser llavors quan l’acusat va recórrer a una via alternativa de comunicació i va remetre fins el 1.492 correus electrònics a la dona. “És evident que la denunciant s’ha vist intimidada, coaccionada en la seva llibertat i assetjada, alterant greument la seva tranquil·litat, amb l’incessant enviar missatges de ‘whatsapp’ en un primer moment i el posterior enviament de correus electrònics”, apunta el jutge Luis Columna.

En aquest sentit, assenyala que la conducta de l’acusat és “reprovable” en l’àmbit penal i recollida en l’article 172 del Codi Penal introduït en l’última reforma i que observa càstigs per qui assetgi una persona “duent a terme de forma insistent i reiterada” conductes que alterin “greument el desenvolupament de la seva vida quotidiana”.

El magistrat, que s’inclina així per la petició alternativa del Ministeri Fiscal a l’article 172, desgrana que el precepte imposa penes a qui assetgi sota un patró de conducta”, amb una “estratègia sistemàtica de persecució” i amb una conducta típica que “alteri greument el desenvolupament de la vida quotidiana” de la víctima, qui no té obligació de denunciar si es tracta del seu cònjuge o persona amb la qual ha mantingut una relació afectiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor