27.04.2021 - 12:45
|
Actualització: 27.04.2021 - 12:46
No hi va haver transmissió comunitària entre els 4.592 assistents al concert de Love of Lesbian que es va fer al Palau Sant Jordi. És la conclusió a què han arribat els investigadors de l’estudi clínic, que van fer seguiment del públic al primer concert sense distància de seguretat des que va començar la pandèmia de covid. Segons que han pogut veure, dels gairebé cinc mil assistents només van ser positius 6 persones en els catorze dies posteriors a l’acte, i tots de forma lleu o asimptomàtica. A més, els investigadors han pogut tenen prou dades per pensar que dels 6 positius, 4 es van contagiar en situacions fora del concert. Dels altres 2, se’n desconeix l’origen.
La incidència acumulada en els assistents durant els 14 dies posteriors al concert va ser de 130,7 casos per cada 100.000 habitants, menys de la meitat que la mitjana a la ciutat de Barcelona en el mateix període i pel mateix grup d’edat: 295,5 casos per cada 100.000 habitants.
El concert era una prova pilot de la plataforma Festivals per la Cultura Segura, que inclou el Primavera Sound, el Sónar, el Cruïlla i el Canet Rock, i tenia el suport dels departaments de Salut i de Cultura. La idea del concert era fer una superbombolla de convivència durant l’estona de l’espectable que deixava fora els infectats gràcies a un cribratge amb proves d’antígens fet el matí mateix. Un cop dins, s’havia de mantenir posada en tot moment una màscara FFP2 facilitada per l’organització. A més, s’havia previst un sistema de ventilació del Palau Sant Jordi prou eficaç per renovar l’aire exhalat pels assistents.
Els responsables dels festivals veuen “llum al final del túnel” i confirmen que “hi haurà esdeveniments” a l’estiu.