Tests ràpids, proves PCR i màscara dins la Sala Apolo: així es proposa l’estudi clínic d’un concert multitudinari

  • L'objectiu és provar diferents fórmules per a garantir un ambient segur en l'oci en espais tancats durant la pandèmia

VilaWeb
ACN
05.10.2020 - 13:08
Actualització: 05.10.2020 - 16:21

L’estudi sobre diagnosi a gran escala d’un concert, que es farà a la Sala Apolo, inclourà tests ràpids d’antígens, proves PCR i l’obligatorietat de portar la màscara, llevat quan es consumeixin begudes. El Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) preparen un estudi clínic amb l’objectiu de provar diferents fórmules que garanteixin un ambient segur per a esdeveniments relacionats amb l’oci en espais tancats en la pandèmia de la covid-19, com ara determinar l’eficàcia dels tests ràpids de detecció d’antígens com a estratègia de diagnosi. La data encara s’ha de determinar, però preveuen que sigui aquest mes i que hi participin un miler de persones.

L’estudi consistirà en una diagnosi ràpida de covid-19 als assistents en un concert de música en directe. Durant tot el dia del concert es faran tests ràpids d’antígens a tots els participants, que prèviament hauran respost a un qüestionari de salut per descartar les persones amb símptomes compatibles de la covid-19 o amb patologies prèvies susceptibles d’un mal pronòstic de la malaltia en cas de contagiar-se, segons que expliquen en el comunicat oficial de l’estudi.

Posteriorment, abans d’obrir la porta de la sala, es farà una prova PCR a la meitat dels participants, cosa que ha de permetre d’avaluar l’eficàcia dels tests ràpids com a estratègia de diagnosi en esdeveniments amb gran afluència de gent. Un cop dins el local, els participants hauran de portar en tot moment màscara de protecció, i només se la podran treure quan vulguin beure, cosa que hauran de fer en els punts destinats a la consumició de begudes.

Vuit dies després del concert es farà un segon test ràpid d’antígens a tots els assistents i una nova PCR als participants a qui ja s’haurà fet aquesta prova el dia de l’esdeveniment. Els resultats seran avaluats pels responsables de l’estudi i es comunicaran a l’opinió pública quan estiguin disponibles.

Casos positius

Els participants de l’estudi que siguin positius per covid-19 el dia de l’esdeveniment en el test ràpid d’antígens seran sotmesos a una avaluació mèdica per part del personal de la fundació, seran derivats al seu centre sanitari, tal com marquen els protocols, i no podran participar en l’estudi.

Pel que fa als resultats dels tests fets vuit dies després de l’esdeveniment, els qui donin positiu seran sotmeses a un seguiment mèdic exhaustiu en les instal·lacions de la fundació. Finalment, els qui hagin donat negatiu en els tests efectuats durant el primer i el vuitè dia hauran de respondre un test de símptomes deu dies després de l’esdeveniment.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor