02.03.2022 - 18:31
|
Actualització: 02.03.2022 - 19:31
Membres de la comunitat educativa de Bétera (Camp de Túria) s’han concentrat per a condemnar l’atac LGBT-fòbic d’un grup d’alumnes a un professor de l’IES Les Alfàbegues i dir no al discurs de l’odi. La mobilització, convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, s’ha fet a l’Albereda. “No podem acceptar de cap manera que es produïsquen agressions d’aquest tipus, ni en els centres educatius ni fora. Ni per l’orientació sexual o condició de gènere, ni per la llengua, ni pel color de la pell, ni pel país de procedència ni per qualsevol altre motiu”, diu el manifest.
Segons la plataforma convocant, certa alguns elements que contribueixen a explicar les causes d’aquesta agressió són la “massificació insostenible del centre” –pensat per a cinc-cents alumnes, però amb més d’un miler–, “que dificulta enormement la tasca educativa del centre i també la transmissió dels valors de tolerància, malgrat els ingents intents del claustre de professorat”. Amb tot, adverteixen: “Però la causa principal que explica l’agressió és el discurs de l’odi, emergent els últims anys, que està quallant entre la gent jove i que la pandèmia ha contribuït a fomentar encara més. Per això, no ens limitem a condemnar els fets, sinó que també denunciem aquest discurs contra la diversitat, contra la llibertat i contra el respecte als drets humans”.
Diuen que els alumnes que van agredir el professor són víctimes del discurs de l’odi. “I, per tant, cal treballar per a no torni a passar, perquè reflexionen sobre el que han fet i prenguen consciència”. Proposen de treballar des de les institucions, des de l’educació, des dels mitjans de comunicació, des de tots els àmbits de la societat, amb l’objectiu d’erradicar el discurs de l’odi en la societat.
Finalment, han mostrat la solidaritat amb la víctima i han instat les institucions i als mitjans a posar els recursos necessaris per a combatre el discurs d’odi i no contribuir a emblanquir les organitzacions d’ultradreta que es dediquen a difondre’l.
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic està formada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, Cavecova, CGT, FAAVEM, FEPV, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.