13.10.2023 - 21:40
|
Actualització: 13.10.2023 - 21:46
Aquest cap de setmana comencem el compte enrere per l’arribada del número 1.000 de Nós Diario. Mil números que són possibles gràcies a la gent que ens dóna suport amb la subscripció, a les empreses i institucions que s’hi anuncien, als col·laboradors, als accionistes, als lectors i, evidentment, al Consell d’Administració, que va acreditar que Nós Diario era necessari i possible, i als treballadors.
Arranquem aquesta celebració, Vicent, amb la publicació del suplement més ambició si especial, que et faré arribar, per reivindicar el patrimoni de castells i torres gallecs. Precisament, avui Nós Diario va acompanyat del primer lliurament del suplement, “Trenta anys de castells i torres gallecs per a descobrir un regne”, una publicació amb què presentem els nostres respectes a tothom que compri el diari i, naturalment, als subscriptors. És la nostra manera d’agrair l’opció per un mitjà que va néixer des de baix i que practica un periodisme socialment responsable i honest, amb una òptica gallega desacomplexada, que fa valdre Galícia i que mira el món des de nosaltres.
La publicació del suplement, que tindrà trenta-dos lliuraments de setze pàgines cadascun, a tot color, grapat i de gran format, no seria possible sense l’esforç d’un home tan bo i generós com savi i rigorós, l’enginyer naval i investigador Héitor Picallo, que coordina un equip d’autors i un consell assessor format pels estudiosos més brillants d’aquest àmbit.
A partir d’avui, 14 d’octubre, de dimarts a dissabte, Nós Diario anirà acompanyat dels fascicles d’això que considerem una joia documental. Però el suplement és solament una part, atès que la celebració del número 1.000 del diari continua amb l’organització d’actes que es faran per tot Galícia a fi que els subscriptors ens facin suggeriments. Seran actes –el primer dels quals, divendres vinent, 20 d’octubre, a la capital, Sant Jaume de Galícia–, oberts a tothom que s’interessi per Nós Diario.
Volem parlar de tu a tu, reforçar aquest fil de complicitat que teixim amb la xarxa de suport que hem tingut durant aquests mil números, a fi de millorar i d’aconseguir que un mitjà com el nostre tingui futur. Tal com deia el nostre lema, depèn de nosaltres. A més d’aquest suplement que s’endinsa als recintes fortificats més singulars del patrimoni arquitectònic i històric de Galícia i dels actes pel país, l’11 de novembre, quan farem els mil, publicarem un especial amb els protagonistes d’algunes de les fites més destacades d’ençà del naixement de Nós Diario, el gener del 2020. Aquest 11 de novembre, a més, tornarà als quioscs un nou número de A Formiga No Carreiro, la revista de passatemps en gallec de Xoán Costa i Xerardo Roca que va ser una revolució i el primer número de la qual, publicat aquest juliol passat, va tenir un gran èxit.
Col·lectivament, entre tots, volem fer créixer el nombre de subscripcions perquè Nós Diario continuï essent viable. Aquest futur implica aconseguir més suport en un context marcat per l’exclusió a què la Junta de Galícia continua sotmetent l’únic diari en paper en gallec, al qual prova d’ofegar econòmicament amb una política d’ajuts clientelar i excloent-lo de les grans campanyes de publicitat. Mirem, Vicent, per a aquesta confiança mútua amb els subscriptors, allò que va fer de VilaWeb un referent en l’àmbit mediàtic dels Països Catalans. Arribem al número 1.000 i volem fer-ne mil més. Perquè Nós Diario és possible i necessari, tal com hem anat demostrant.