Compromís trasllada a la Comissió Europea l’escorcoll del domicili d’un jove de Burjassot per haver replicat la web de l’1-O

  • La policia li va requisar el mòbil i tres discos durs per un presumpte delicte de desobediència

VilaWeb

Redacció

26.09.2017 - 09:36
Actualització: 26.09.2017 - 16:40

L’oficina de la coalició Compromís al Parlament Europeu presentarà, per mitjà del seu eurodiputat Florent Marcellesi, una pregunta dirigida a la Comissió Europea sobre el cas del jove de Burjassot (Horta Nord) a qui la policia va demanar la identificació i va escorcollar el domicili el divendres passat arran d’una acusació de desobediència per haver compartit a la xarxa rèpliques de la web del referèndum del primer d’octubre.

Segons que ha recordat Compromís per mitjà d’una nota de premsa, els agents li van requisar tres discos durs i un telèfon mòbil i va haver de prestar declaració a la comissaria. La coalició remarca que el jove no pot ser acusat de desobediència, atès que no té cap responsabilitat pública.

El portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha demanat que la Comissió Europea actués ‘davant la flagrant violació de les normes elementals de l’estat de dret per les irregularitats comeses en aquesta acció policíaca, ja que en un estat membre s’estaven vulnerant els drets fonamentals dels ciutadans’.

Sebastià ha recordat que Compromís havia fet preguntes sobre casos semblants a Hongria o a Eslovàquia, i que Espanya no havia de ser una excepció. ‘La Comissió Europea ha de conèixer la deriva autoritària del règim de Rajoy i actuar-hi en conseqüència perquè els fonaments de la Unió Europea estan en joc. No podem consentir que les forces de seguretat de l’estat espanyol actuen contra els ciutadans en lloc de defendre’ls, com si estiguéssem en una dictadura’, ha dit.

El divendres dia 8, uns agents de la policia espanyola i una secretària judicial es varen presentar a la casa del jove, de 21 anys d’edat, amb una ordre dictada pel jutjat d’instrucció número 4 de Paterna, per un presumpte delicte de desobediència. Els agents li varen requisar tres discos durs i el telèfon mòbil i, seguidament, el varen citar a declarar a la prefectura general de València, segons que relata el seu advocat. El lletrat va explicar que l’acusació de desobediència no tenia cap fonament, atès que no es tractava de cap autoritat pública, i que la considerava ridícula.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor