19.04.2016 - 15:41
|
Actualització: 20.04.2016 - 07:17
El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València ha presentat una denúncia a la fiscalia per presumpte delicte electoral contra el PP i l’ex-secretària d’aquest grup municipal, María del Carmen García-Fuster, a més de totes les persones que puguin ser responsables del delicte. Ho han anunciat en una conferència de premsa els tres portaveus de la coalició a l’ajuntament, Pere Fuset, Glòria Tello i Giuseppe Grezzi. Segons ells, hi ha indicis que el Partit Popular disposava de dos comptes bancaris, un dels quals operava de manera oculta, sense cap control del Tribunal de Comptes. ‘El PP va acudir a les eleccions municipals dopat, i va cometre un greu delicte contra la llei electoral. Però no només això, perquè del presumpte delicte de tindre un compte ocult i fora de tot control se’n podrien derivar altres, com un possible delicte de falsedat documental i un tercer possible delicte de malversació de cabdals públics’, ha dit Pere Fuset.
La denúncia correspon a les eleccions de 2011 i de 2015 i, a banda el Partit Popular, s’ha presentat concretament contra García-Fuster perquè era ella la secretària del grup, responsable dels llibres de comptabilitat amb els ingressos i despeses, i perquè era la representant del PP davant la junta electoral.
Compromís ha recordat que els articles 124 i 126 de la llei electoral indiquen que els administradors de les candidatures polítiques han de comunicar a la junta electoral els comptes oberts expressament per a la campanya electoral, on han d’ingressar-se totes les subvencions institucionals i les aportacions de particulars per a la campanya. El compte s’ha d’obrir quan es presenta la candidatura i s’ha de tancar quan se saben els resultats oficials de les eleccions.
El portaveu Pere Fuset ha indicat que a la denúncia Compromís demana d’investigar els ingressos que el PP podria haver fet durant la campanya electoral del 2011. En concret, dos ingressos en efectiu de 27.500 euros i 28.000 euros en el compte ocult, a més de les despeses a l’empresa Trasgos, que també és investigada al jutjat per contractes amb l’administració municipal.
Així mateix, en relació amb les eleccions del 2015, Compromís ha denunciat diversos ingressos de 1.000 euros dels regidors i assessors del PP que s’investiguen per presumpte emblanquiment de capital al cas Taula.
‘Per què el PP necessitava amagar un compte bancari? D’on venien eixos diners? És possible que els diners del “compte offshore” vinguien d’empreses que contractava l’administració pública a canvi de finançar les campanyes electorals del PP?’, s’ha demanat Pere Fuset.