14.07.2016 - 13:20
Exigeix a l’Estat que no sigui un “obstacle” perquè Barcelona és l’opció racional
BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)
El conseller de Salut, Toni Comín, ha explicat que el Govern convidarà en els pròxims dies a l’Ajuntament de Barcelona a sumar-se a la comissió creada per dirigir la candidatura de la capital catalana a ser seu de l’Agència Europea del Medicament, perquè considera que necessita la “complicitat” del consistori.
En el ple del Parlament aquest dijous, s’ha referit a l’oportunitat generada després de la decisió del Regne Unit de sortir de la UE que generarà que la Unió hagi de buscar un nou emplaçament per a l’agència.
El 1992, Barcelona ja es va postular per ser-ho i va quedar en segon lloc, per la qual cosa Comín ha considerat que tornar a presentar ara la candidatura és una cosa “natural”, però ha advertit que és necessària la implicació del consistori liderat per Ada Colau.
“L’Ajuntament de Barcelona ha de ser còmplice en aquesta aventura. Estem en fase de convidar-los a aquesta comissió”, ha explicat el conseller.
Conscient que és el Govern espanyol el que ha de presentar la candidatura, ha demanat també la implicació de l’executiu estatal a favor de Barcelona, perquè considera que és l’opció més “racional”.
“Entenem que també tindrem el suport o, com a mínim, no estenem l’obstacle de l’Estat”, ha vaticinat després que la diputada de JxSí Monserrat Candini hagi recordat que Catalunya és la cinquena potència productiva del sector a Europa.
Comín ha afirmat que després de quedar en segona posició el 1992 “seria un error” que Barcelona no fos candidata, i especialment després de l’evolució de Catalunya en aquest sector en aquests anys, creu que podran competir de tu a tu amb la resta de candidates que ja s’han postulat.
CATALUNYA, ESTAT EUROPEU
Tenint en compte el full de ruta independentista del Govern, l’objectiu del qual és l’Estat propi, Comín ha subratllat que aquest estat estarà dins de la unió Europea “sigui quina sigui la decisió dels ciutadans”.
“Quan oferim la candidatura, estem donant una visió que el futur de Catalunya és a Europa”, ha afirmat, i ha afegit que volen mantenir-se en la Unió per millorar-la i no de manera passiva.
COMISSIÓ
La comissió interinstitucional està dirigida des de cinc conselleries: Salut, Indústria, Exteriors, Presidència i Vicepresidència; i la voluntat és que s’hi sumin l’Ajuntament de Barcelona i tots els actors implicats.
Pretenen crear un comitè de suport amb experts de tots els àmbits i també un comissionat amb una secretaria: “És normal que en una situació d’aquestes hi hagi una oficina que operi i gestioni la feina quotidiana.”