Comencen a aïllar en un pavelló al Segrià temporers asimptomàtics o amb covid-19 lleu

  • Els primers en allotjar-s'hi són disset temporers i persones en situació vulnerable que hi van arribar la nit

VilaWeb

ACN

20.07.2020 - 17:59

El pavelló de Torres de Segre ha començat a acollir casos lleus i asimptomàtics de covid-19 de persones que no tenen llar on passar el confinament, tal com es va acordar amb Salut la setmana passada. Els primers en allotjar-s’hi són disset temporers i persones en situació vulnerable que hi van arribar la nit de dissabte a diumenge provinents de diferents punts de la comarca del Segrià i passaran l’aïllament en aquest equipament municipal, habilitat des de mitjan maig. Voluntaris d’Open Arms col·laboren en l’atenció d’aquestes persones. L’espai té capacitat per a trenta-sis pacients i està equipat amb llits, un menjador, una àrea d’esbarjo, serveis i dutxes. A més, disposa d’altres serveis bàsics com alimentació i servei de bugaderia.

L’objectiu del pavelló poliesportiu de Torres de Segre, convertit ara en un espai per acollir temporers positius de covid-19, és descongestionar el sistema sanitari i desallotjar la Fonda Nastaci, que torna a fer tasques en hotel hospital. La Generalitat i el Consell Comarcal del Segrià coordinaran els serveis bàsics i costejaran tots els recursos necessaris. L’Ajuntament de Torres de Segre estima l’actuació en un cost inicial d’uns 70.000 euros, i el consistori no haurà de fer cap inversió econòmica en aquest sentit. Un equip de vigilància privada controlarà en tot moment els accessos a l’espai i tant els Mossos d’Esquadra com els Agents Municipals de Torres de Segre estaran a disposició d’aquest dispositiu en tot allò que pugui convenir.

El batlle, Joan Carles Miró, ha explicat que l’espai ha creat algunes reticències entre gent del poble, però que s’esvaeixen força quan se’ls hi especifica que hi haurà persones amb símptomes lleus i que estarà vigilat les 24 hores. Open Arms s’encarrega de l’acollida i l’atenció dels pacients amb un equip de cinc persones. El seu coordinador, Albert Mayordomo, ha explicat que s’aplicarà la mateixa metodologia que es duu a terme els rescats en alta mar, però amb l’avantatge que en aquest espai hi haurà menys gent -trenta-sis persones- i l’espai és molt més gran. L’organització també ha arribat a un acord amb Aitona, Seròs i Soses per gestionar equipaments d’aïllament similars al de Torres de Segre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor