Com i per què TV3 va censurar el vídeo d’Empar Moliner

  • El govern va trobar 'innecessària' la decisió de la CCMA i no va estar d'acord amb la retirada del vídeo

VilaWeb
Redacció
15.04.2016 - 02:00
Actualització: 15.04.2016 - 07:15

Una reunió de quatre directius de TV3, dimarts a la tarda, va prendre la decisió de censurar el vídeo en què Empar Moliner cremava la constitució espanyola.

Hores després d’emetre’s la intervenció de Moliner, concretament a les 15.30, Daniel Sirera, ex-president del PP de Catalunya i actual membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), va demanar en un piulet que l’ens analitzés si Moliner havia vulnerat la llei.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya va respondre també públicament tres hores després, a les 18.25, anunciant que estudiaria el cas ‘d’ofici’.

En veient quin caire anava prenent la polèmica, es va fer una reunió de quatre persones, dues de la direcció de TV3 i dues de serveis informatius i del programa. En aquesta reunió és on es va prendre la decisió de demanar disculpes i retirar el vídeo. No únicament del servidor de la CCMA, sinó també de més servidors de vídeo, particularment de YouTube, per a la qual cosa es van invocar els drets audiovisuals sobre el programa, cosa que TV3 no fa normalment.

També es va parlar de la possibilitat de suspendre l’espai d’Empar Moliner, però es va desestimar de seguida. En canvi d’això, es va decidir que Televisió de Catalunya faria un comunicat lamentant els fets, que fou redactat immediatament. Els serveis jurídics de la corporació van ser decisius en aquest punt, perquè consideraven que facilitaria una possible defensa legal de l’emissora, si fos necessària.

Sorpresa al govern
Quan el govern va ser conscient de la decisió que havia pres TV3 va reaccionar amb molta sorpresa. Segons que han explicat a VilaWeb fonts del govern, ‘era una decisió innecessària i, a més, molt poc útil tal com funciona internet’. La incomoditat de l’executiu es va posar en relleu amb un piulet de la vice-presidenta Neus Munté que evitava l’enfrontament amb la CCMA, però que se’n desmarcava molt clarament, car expressava la seva solidaritat amb la periodista i deia que l’ofensa, si de cas, era ‘que un govern entengui que impedir talls energètics a persones vulnerables és inconstitucional’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor