12.08.2016 - 09:15
Una dieta saludable i equilibrada segueix el mateix principi bàsic tant a l’estiu com a l’hivern: prioritzar els aliments d’origen vegetal i poc processats. Però també és ben cert que la calor, el bon temps i la varietat de productes que trobem al mercat en aquesta època de l’any ens permeten fer preparacions senzilles, saludables i boníssimes, que faran les delícies dels més menuts de casa.
La cuina a l’estiu ha de ser fresqueta i divertida. Podem deixar enrere les sopes calentes i els guisats per passar a cuinar cremes fredes, amanides de mil colors, macedònies, gelats de fruita casolans…. A més, aprofitant que s’ha acabat l’escola i que els nens i nenes tenen més temps lliure, podem animar-los a entrar a la cuina amb nosaltres, compartir una estona agradable plegats i ensenyar-los a menjar bé mentre ens divertim remenant cassoles. Tot i que no cal que els menuts mengin un ampli ventall d’aliments per tal que la seva alimentació sigui saludable, implicar-los a la cuina serà una bona manera d’ampliar la seva cultura gastronòmica i que aprenguin a gaudir d’un bon àpat preparat per ells mateixos.
Primer de tot, ens caldrà decidir quins plats cuinarem. Escull receptes fàcils de preparar i que incorporin fruites, verdures, cereals o llegums. Podeu preparar amanides de pasta, arròs o llenties, cremes fredes com la Vichyssoise, la sopa de meló o de síndria, el gaspatxo, macedònia o broquetes amb fruita variada…
Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.