11.02.2022 - 15:59
|
Actualització: 27.04.2022 - 01:28
L’ús de la màscara s’ha convertit en un element imprescindible d’ençà que va començar la pandèmia del coronavirus. Aquesta setmana ja no és obligatòria a l’exterior, però sí en espais interiors com els establiments, el transport públic, les estacions, andanes i grans actes on no es pugui mantenir la distància de seguretat. Quan l’ús de la màscara es va fer obligatori, desblocar els telèfons mòbils amb reconeixement facial es va fer més complicat. Els únics que podien fer-ho fàcilment eren els qui tenien un iPhone vinculat a un rellotge Apple Watch.
Per poder fer aquest desblocatge amb màscara, calia tenir un telèfon amb Face ID; per tant, un iPhone X o un model posterior, i amb l’actualització iOS 14.5 o més nova. I, per una altra banda, calia tenir l’Apple Watch Serie 3 o un model posterior, amb actualització OS 7.4 o més nova. L’usuari havia d’accedir a la configuració del telèfon, clicar Face ID i codi i, a continuació, escriure el codi del telèfon. Una vegada a dins, l’Apple Watch demanava si es volia desblocar el telèfon amb el rellotge.
Desblocar el dispositiu sense l’Apple Watch
A final de gener, la companyia Apple va fer una actualització iOS Beta 15.4, que servia per a engegar el mòbil sense haver de tenir el rellotge. És una actualització recent i, per tant, encara no és disponible a tots els dispositius. En els mòbils amb aquesta funció –a partir de la versió 12–, a la configuració hi apareix la casella “Utilitzar el Face ID amb la màscara”. Quan s’activa, els sensors frontals de la càmera comencen a reconèixer les zones de la cara visibles, com ara els ulls, i s’inicia una nova fase de configuració del rostre. La funció encara és en període de proves i, per tant, més endavant serà disponible per a més usuaris.