21.09.2016 - 13:03
La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat que plantejar una solució immediata del conflicte català ha generat ‘frustració’. ‘Si seguim aquesta línia de dir que ho tenim a tocar i que desconnectem, això genera frustració perquè la realitat és una altra cosa’, ha argumentat en una entrevista a Els Matins de TV3. Segons Colau, ha estat un ‘error’ mostrar el procés com una cosa ‘senzilla’, quan és una tema ‘complex i difícil’. La batllessa ha celebrat que ara es torni a demanar un referèndum i ha apostat perquè aquest sigui ‘vinculant, amb garanties i que interpel·li tota la població, no només una part’. Considera que està havent un canvi i que s’ha de seguir treballant per augmentar les complicitats a Catalunya, Espanya i Europa. En aquest sentit, ha assegurat que el seu espai polític està disposat a treballar ‘al màxim possible’ per fer possible el referèndum.
Colau demana que es tingui una ‘mirada amplia’ per veure que hi ha coses que estant canviant, com la caiguda del bipartidisme i el fet que hi hagi una majoria amplia a favor del dret a decidir de Catalunya. Uns canvis, que segons Colau, no són puntuals. L’alcaldessa ha recordat que l’espai polític que representa sempre ha tingut la mateixa posició, la defensa d’un referèndum amb garanties i vinculant i ha celebrat que ara es torni a debatre sobre aquesta possibilitat, tot i que s’havia dit que era una ‘pantalla passada’. ‘Nosaltres no ens hem mogut mai del referèndum i celebrem que ara molta gent hi torni’, ha afegit.
La batllessa s’ha mostrat disposada a treballar perquè sigui possible un referèndum pactat i ha recordat que en els últims temps s’ha demostrat que hi ha més aliances possibles de les que fins ara s’havien fet.
Nou espai de confluències
Colau ha evitat entrar a valorar les discrepàncies internes del grup parlamentari de CSQP, recordant que BComú no forma part d’aquesta aliança que es va crear per concórrer a les passades eleccions al Parlament. Tot i així, sí que ha considerat que en el nou espai polític de confluència el protagonisme no l’han de tenir les sigles, sinó la ciutadania, posant com a exemple l’experiència de BComú. ‘Un pot mantenir les seves referències però apostar per un espai nou on tothom està en igualtat de condicions·’, ha defensat.