Les cofundadores del Festival Altaveu, i la cantant Júlia León, Premis Barnasants 2022

  • La vint-i-setena edició del Barnasants a Catalunya va acabar ahir amb l'estrena de l'espectacle 'Ferrater .G'

VilaWeb
Redacció
20.05.2022 - 22:24
Actualització: 21.05.2022 - 13:26

Les cofundadores del Festival Altaveu, Fina Sala i Pietat Hernàndez, han estat guardonades amb el premi Barnasants 2022 a l’activisme cultural. La cantant i activista Júlia León ha rebut el premi a la trajectòria del certamen.

La vint-i-setena edició del Barnasants a Catalunya va acabar amb l’estrena de l’espectacle ‘Ferrater .G’ que, coincidint amb la celebració de l’Any Ferrater, ha homenatjat la figura del considerat un dels grans poetes catalans contemporanis. El concert poètico-musical ha tingut lloc al Teatre-Auditori Sant Cugat, localitat on va morir, i ha comptat amb la participació de Meritxell Gené, Santi Careta, Guillamino, Estel Solé, Margherita Bergamo i Ricardo Salas.

Fina Sala va néixer el 1952 a Bell-lloc d’Urgell i es va traslladar de jove a Barcelona. Ha treballat al món educatiu i vinculada amb el Mètode Montessori de renovació pedagògica i en altres moviments educatius com CEPEC o Rosa Sensat. Ha estat vinculada a l’Ajuntament de Sant Boi durant 22 anys, entre d’altres, exercint de regidora de Cultura.

Pietat Hernández té formació artística a l’Institut del Teatre i acadèmica a la Universitat de Barcelona i ESADE. Ha estat directora de l’aula de Cultura del barri de la Florida de l’Hospitalet, gerent del Patronat de Cultura i Joventut de Gavà, cofundadora del Festival de Titelles de Gavà, directora tècnica del Patronat de Cultura i Joventut de Sant Boi de Llobregat -on va treballar en la creació del Festival Altaveu- o gerent i docent de l’Institut del Teatre. També ho ha estat de l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya i membre de l’equip de gestió a Terrassa de la direcció del servei de cultura i el Parc Audiovisual de Catalunya.

Finalment, la madrilenya Júlia León, nascuda el 1945, va començar trajectòria a finals dels anys seixanta a les files del col·lectiu musical Canción del Pueblo. És cantautora, investigadora del folklore de la Península Ibèrica i especialment del vell cançoner sefardita.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor