21.05.2016 - 02:00
Ingredients:
Per a l’escalivada:
2 pebrots vermells
2 albergínies llargues
2 cebes tendres
salsa de tomàquet
sal i oli
Per a la pasta:
300 g de farina
100 g oli
100 g aigua
1/2 sobre de Royal
sal
Elaboració:
Per a l’escalivada:
Posem les verdures al forn, a 200°, de 30 a 40 minuts. Haurem untat les verdures amb oli per tot arreu, haurem punxat la ceba i les haurem salat una mica Les tombarem cada deu minuts. Un cop feta l’escalivada, la posarem a dintre d’un taper una estoneta, perquè fer-la suar i que es refredi una mica. Després pelarem les verdures.
Per a la pasta de la coca:
Es pot comprar la pasta de coca feta. La base es pot fer amb pa de coca, obert per la meitat i torrat al forn. A sobre de la pasta o el pa hi posarem una mica de salsa de tomàquet.
Ara, si ens animem a fer la pasta: posarem la farina sobre el marbre, en forma de volcà, i hi posarem a dins l’oli, l’aigua i la sal. Remenarem de mica en mica i treballarem la pasta fins que no s’enganxi a les mans i quedi una pasta fina. La deixarem reposar mitja hora. L’estirarem amb el corró i en farem una coca gran o quatre de petites. La posarem al forn 20 minuts. Hi posarem una mica de salsa de tomàquet a la base i a sobre l’escalivada a tires, ben posades. Amanirem l’escalivada amb una mica d’oli i sal i enfornarem 5 minuts més. Un cop cuita la coca i fora del forn, l’adornarem amb les anxoves.