18.06.2016 - 02:00
|
Actualització: 21.06.2016 - 22:20
Coca de taronja confitada
Ingredients:
250 g sucre
3 ous
100 g de ‘mantega pomada’ o oli de gira-sol
1 iogurt natural
250 g farina pastissera
1 sobre llevat Royal
1 taronja mitjaneta a trossos
1 polsim de sal
un grapat de pinyons
taronja confitada en almívar
Elaboració:
Batem el sucre i els ous fins que blanquegin. Hi afegim l’oli, el iogurt, la taronja a trossos petits i passats pel ‘túrmix’ (amb pell i tot, però sense llavors). A continuació, hi afegim la farina amb el llevat i el polsim de sal. Remenem la pasta de baix a dalt amb compte. Col·locarem la pasta en un motlle rectangular untat amb una mica de mantega. Picarem la pasta perquè s’escampi bé de sota i d’aquesta manera evitem que es facin bombolles. Posarem la pasta al forn. La farem coure a 180 º, de 30 a 40 minuts, depenent del forn. El forn no s’ha d’obrir durant els primers quinze minuts, fins al moment de mirar si la coca és cuita. Si l’escuradents surt net, ja és cuita.
Abans de treure la coca del forn, la pintarem amb l’almívar de la taronja confitada, utilitzant un pinzell. Hi posarem les rodanxes de taronja en almívar que ja havíem preparat (consultar recepta), els pinyons i sucre normal. Deixarem refredar la coca. Un cop freda, la posarem en una safata per posar a taula.