13.03.2016 - 02:00
Olot és una ciutat amb una llarga tradició d’elaboració d’embotits i per això és un dels millors indrets del país on fer-hi una fira especialitzada. A la Fira de l’Embotit d’enguany hi participen més de 70 elaboradors, hi ha un espai destinat als formatges i a les cerveses i es fan desenes d’activitats gastronòmiques relacionades amb els productes derivats del porc. A més aquest any el formatge manxec és el producte convidat i tindrà un espai destacat a la fira, que es fa durant tot el cap de setmana al passeig d’en Blai.
Fuets, llonganisses, bulls, botifarres negres, cansalades i caps de llom són les protagonistes d’aquest cap de setmana a Olot. Però la Fira de l’Embotit va més enllà de ser un mer mercat on es venen els productes artesanals d’elaboradors vinguts de tot el país i també ofereix un bon reguitzell d’activitats completaries. Per un costat fa difusió del procés d’elaboració dels embotits amb demostracions i tallers pràctics i per l’altre n’explota totes les possibilitats amb degustacions, tallers de maridatge i concursos d’embotits casolans.