CIS.- Baixa cinc punts la preocupació per la corrupció, però augmenta la que generen els polítics

  • La corrupció continua sent el segon problema nacional per als espanyols, però la preocupació per aquest fenomen s'ha moderat en l'últim mes. En concret, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juny, la inquietud per la corrupció va descendir cinc punts, mentre que va pujar, gairebé tres, la que crea la classe política en general.

VilaWeb
Redacció
05.07.2017 - 14:13

MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

La corrupció continua sent el segon problema nacional per als espanyols, però la preocupació per aquest fenomen s’ha moderat en l’últim mes. En concret, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juny, la inquietud per la corrupció va descendir cinc punts, mentre que va pujar, gairebé tres, la que crea la classe política en general.

El sondeig, publicat aquest dimecres, situa de nou l’atur com a principal problema d’Espanya, que és citat en el 71,2% dels qüestionaris. Li segueix la corrupció, que al maig, coincidint amb l’operació Lezo, s’havia disparat 12 punts fins al 54,3%, però ara cau 5,2 punts, i es queda amb un 49,1% d’esments. Malgrat aquesta baixada, la corrupció i el frau s’anoten el seu segon rècord d’esments des de maig de 2015.

L’enquesta es va fer entre els dies 1 i 9 de juny, després de saber-se que el president Mariano Rajoy haurà de declarar com testimoni en persona en l’Audiència Nacional pel cas Gürtel. A més, en aquests dies, l’exfiscal Anticorrupció Manuel Moix va dimitir després de conèixer-se que era propietari del 25% d’una empresa radicada a Panamà i l’expresident murcià Pedro Antonio Sánchez va ser processat per la trama Púnica.

Els problemes econòmics continuen en tercer lloc de la taula, pujant sis dècimes respecte a maig, i arribant al 21,7%, mentre que la classe política repeteix a la quarta plaça, en ser citada pel 20,9% d’entrevistats, enfront del 18,1% de maig.

El cinquè problema nacional és la sanitat (10,3%), seguida dels problemes socials (9%), l’educació (9,2%) i els relacionats amb la qualitat de l’ocupació (7,6%).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor